Діти працівників ДП «Миколаївстандартметрологія» побували на екскурсії на ТОВ «Лакталіс-Миколаїв»

        Адміністрація ДП «Миколаївстандартметрологія» та Первинна профспілкова організація Державного центру стандартизації, метрології та сертифікації велику увагу приділяють культурно-просвітницькій роботі.

         Під час весняних канікул для дітей працівників підприємства була організована екскурсія на ТОВ «Лакталіс-Миколаїв» - одного з лідерів у виробництві молочно-кислих продуктів  в Миколаївській області.

P4076956_19_04_2015_1.jpg

Початок екскурсії на ТОВ «Лакталіс- Миколаїв»

         Метою проведеного заходу було ознайомлення учнів з найкращими підприємствами південного регіону та розширення їх кругозору.

P4076940_19_04_2015_1.jpg

Діти працівників ДП «Миколаївстандартметрологія» на екскурсії на ТОВ «Лакталіс-Миколаїв»

         Учні мали змогу познайомитись із технологією переробки молока і виготовлення корисних молочно-кислих продуктів. Під час екскурсії  діти поглибили свої знання з біології, а саме з досягненнями біотехнологій, які застосовуються в харчовій промисловості. Побачили, як виготовляються різноманітні молочні продукти, дізнались, що для виготовлення різних продуктів використовують різні штами бактерій, побачили, в яких умовах працюють люди на такому величезному автоматизованому  заводі.

         Діти були вражені великим асортиментом продукції (творожні продукти, глазуровані сирки, йогурти, сиркові десерти, сметана).

P4076987_19_04_2015_1.jpg

Робочий момент екскурсії

         Дізналися про надзвичайну важливість санітарно-гігієнічних процедур, які вони проходили перед входом у так звану «чисту зону».

P4077025_19_04_2015_1.jpg

Перед  входом в «Чисту зону»

         Екскурсовод під час екскурсії розповіла дітям, що продукція
ТОВ «Лакталіс-Миколаїв»  натуральна, екологічно чиста, збагачена вітамінами і мікроелементами, не містить консервантів і  тому надзвичайно корисна. Дітям пояснили, що лише дотримуючись гігієнічних вимог (багаторазове миття ємкостей, дезінфекція обладнання, очищення  повітря, суворий контроль за станом здоров’я працівників) дає можливість без консервантів подовжити термін зберігання молочної продукції.

         Екскурсія була цікава, пізнавальна та  дала можливість учням отримати певні профорієнтаційні знання у сфері харчової промисловості, що дозволять їм  у майбутньому використати їх під час вибору професії.

 

Голова профкому ДП «Миколаївстандартметрологія» Кременецька О.Ф.