Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Пенсійне забезпечення

Який коефіцієнт застосують для перерахунку пенсії?

Любомира КОВАЛЬ сьогодні  

Я – пенсіонер за віком. На пенсію вийшла у 2007 році. Але у 2009 році продовжила свою трудову діяльність. Тому в 2011 році звернулася до органів Пенсійного фонду із заявою про перерахунок пенсії за відпрацьований час.

Хочу дізнатися: який коефіцієнт перерахунку буде при цьому застосовано — за 2007-й чи за 2009 рік?

Раїса КІРІЄНКО,
селище Межева Дніпропетровської обл.

Валентина НИКИТЕНКО,
заступник голови
правління
Пенсійного фонду
:

— Ви отримуєте пенсію за віком, призначену відповідно до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — закон).

Детальніше...

Пенсії: питання і відповіді

Миколаївський обласний центр зайнятості роз'яснює:

Шукачі роботи при зверненні до служби зайнятості часто ставлять питання, які стосуються їхнього матеріального забезпечення не лише на сьогоднішній день, але й на майбутнє, тобто пенсії. З питаннями, які найчастіше виникають в повсякденній роботі, Миколаївська обласна служба зайнятості звернулася до Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області за компетентними роз’ясненнями. Відповідає на питання начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Наталія Єфремова. 

Питання. Яким чином працівник підприємства (організації, установи) може контролювати сплату роботодавцем страхових внесків до Пенсійного фонду?

Відповідь. Працівник підприємства (організації, установи) може контролювати сплату роботодавцем страхових внесків до Пенсійного фонду шляхом звернення з відповідним питанням до управління Пенсійного фонду України за місцем реєстрації роботодавця.

Питання. Як обчислюється страховий стаж працівників, щодо яких є заборгованість з виплати заробітної плати і відповідно заборгованість зі сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України?

Відповідь. Якщо підприємство (організація, установа, фізична особа-підприємець), яка використовує найману працю, має заборгованість зі сплати страхових внесків до Пенсійного фонду, то період, за який не сплачено страхові внески, не буде враховуватися до страхового стажу найманих працівників, які працювали в цьому періоді.

Відповідно до статті 24 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страховий стаж - це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та, за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Детальніше...

Чому профспілками не підтримується "пенсійна реформа" Уряду і які негативні наслідки застосування Закону України "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи"

Незважаючи на тривале обговорення урядової пенсійної реформи в суспільстві, масові звернення профспілкових та інших організацій, громадян до вищих державних органів про відхилення запропонованої реформи, 8 липня 2011 року Верховною Радою України прийнято Закон України "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".

 Чому профспілки не підтримують зазначений Закон та які негативні наслідки він несе, відбулася розмова із завідуючим відділом пенсійного забезпечення апарату ФПУ Володимиром Максимчуком. 

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< червня 2020 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання