Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Про відрахування із заробітної плати за наперед використану відпустку

Якщо працівник звільняється з роботи до закінчення робочого року, за який він уже одержав щорічну відпустку повної тривалості, то за ним рахується заборгованість перед підприємством щодо нарахованих відпускних за невідпрацьовану частину робочого року, для покриття якої власник проводить відрахування із зарплати.


Відповідно до статті 127 КЗпП, коригування заробітної плати працівника та відрахування із заробітної плати для покриття заборгованості підприємству здійснюється на підставі наказу (розпорядження) про звільнення працівника, в якому зазначено:

"Утримати плату за ___ календарних днів, що були надані в рахунок невідпрацьованої частини робочого року з _______ р. по _______ р. в сумі ____ грн.".

Обчислення кількості днів щорічної відпустки, на яку має право працівник відповідно до стажу роботи, що дає право на щорічну відпустку, законодавчо не врегульовано. Міністерство праці та соціальної політики України у своєму листі від 24 червня 2011 року № 208/13/116-11 зазначило, що немає загального нормативно-правового акта, який визначає порядок розрахунку кількості днів щорічної відпустки, та рекомендувало для обчислення тривалості щорічної відпустки пропорційно відпрацьованому часу використовувати механізм нарахування заробітної плати за період відпустки згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 року № 100.

За загальним правилом застосовується формула:

 

Дф = Дв × ((Двідпрац – Свідпрац) / (Дрік – Срік)),

 

де Дф — кількість календарних днів щорічної відпустки за робочий рік працівника, яку він має право використати. Враховуючи норму статті 241-1 КЗпП, Дф округляється до більшого цілого; Дв — встановлена повна тривалість щорічної основної відпустки; Двідпрац — кількість календарних днів, які включаються в стаж роботи, що дає право на щорічну основну відпустку; Свідпрац — кількість святкових і неробочих днів, яка припадає на періоди, включені в стаж роботи, що дає право на щорічну відпустку; Дрік – кількість календарних днів у поточному робочому році; Срік — кількість святкових і неробочих днів у робочому році (10 днів, відповідно до ст. 73 КЗпП).

Наприклад: Працівник, який працював з 01.12.2011 р. i використав свою щорічну основну відпустку тривалістю 24 календарних дні, звільняється 30.07.2012 р. Сума нарахованих відпускних – 1 800 грн. Стаж роботи на підприємстві (з 01.12.2011 р. по 30.07.2012 р.), який дає право працівнику на відпустку, становить 234 календарних дні без святкових i неробочих днів. Кількість днів щорічної відпустки, на яку має право працівник відповідно до стажу роботи, розрахована за наведеною вище формулою, становить (з урахуванням правил округлення) 16 календарних днів. Відповідно, у рахунок невідпрацьованої частини робочого року надано 8 календарних днів відпустки. Сума відпускних, отриманих у рахунок невідпрацьованої частини робочого року, яку необхідно утримати із зарплати, становить 600,00 грн. (1 800 грн./24 к.дн.×8 к.дн.).

Відрахування із заробітної плати за невідпрацьовані дні відпустки не провадяться, якщо працівник звільняється з роботи у зв’язку із (ст. 22 Закону України «Про відпустки» та п. 2 ст. 127 КЗпП):

– призовом або прийняттям (вступом) на військову службу, направленням на альтернативну (невійськову) службу;

– переведенням працівника за його згодою на інше підприємство або переходом на виборну посаду у випадках, передбачених законами України;

– відмовою від переведення на роботу в іншу місцевість разом з підприємством, а також відмовою від продовження роботи у зв’язку з істотною зміною умов праці;

– змінами в організації виробництва та праці, зокрема ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємства, скороченням чисельності або штату працівників;

– виявленням невідповідності працівника займаній посаді або виконуваній роботі внаслідок недостатньої кваліфікації або стану здоров’я, що перешкоджають продовженню цієї роботи а також у разі відмови у наданні допуску до державної таємниці або скасування допуску до державної таємниці, якщо виконання покладених на нього обов’язків вимагає доступу до державної таємниці;

– нез’явленням на роботу понад чотири місяці поспіль унаслідок тимчасової непрацездатності, не рахуючи відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, якщо законодавством не встановлено більш тривалий термін збереження місця роботи (посади) при певному захворюванні;

– поновленням на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу;

– направленням на навчання;

– виходом на пенсію.

Крім того, відрахування із заробітної плати за невідпрацьовані дні відпустки не провадиться у разі смерті працівника та у разі, коли працівнику, який вивільняється, було надано відпустку відповідно до ст. 19 Закону України «Про відпустки» у зв'язку з наявністю дітей, оскільки ця відпустка відноситься до соціальних відпусток i право на неї виникає у кожному календарному, а не робочому році i її тривалість не пов'язана з відпрацьованим робочим часом.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання