Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Президент доручив забезпечити літній якісний відпочинок дітей

alt

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів та обласним державним адміністраціям забезпечити оздоровлення та відпочинок дітей влітку 2012 року на належному рівні. Про це на брифінгу повідомив Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко. За його словами, йдеться не лише про якісне, безпечне оздоровлення та відпочинок дітей, а й про збільшення кількості тих, хто зможе його отримати.


«Основне завдання, яке ставиться Президентом, - збереження та відновлення здоров'я дітей, організація якісного, безпечного, повноцінного оздоровлення та відпочинку», - зазначив Ю.Павленко, додавши, що передбачається охоплення відпочинком і оздоровленням не менше 50% загальної кількості дітей шкільного віку, 100% дітей пільгових категорій, серед яких діти-сироти, позбавлені батьківського піклування та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, а також не менше 70% дітей із багатодітних та малозабезпечених родин. Також, наголосив Уповноважений з прав дитини, Президент наполягає на завершенні перевірок усіх дитячих закладів, які прийматимуть дітей влітку. За його словами, передбачається, що у 2012 році працюватиме близько 18 тисяч закладів оздоровлення і відпочинку, з яких більше 700 стаціонарних, близько 75 санаторного типу, 5 дитячих центрів праці і відпочинку, близько 30 наметових таборів і містечок - більше 500, таборів з денним перебуванням - більше 16 тисяч.

«Дорученням Президент зобов'язує не допустити скорочення кількості закладів, зміни їх профілю або використання не за призначенням. Він також наполягає на завершенні державної атестації дитячих закладів оздоровлення і відпочинку, яка мала бути проведена ще у 2010 році, вимагає затвердження державної програми оздоровлення і відпочинку дітей та наполягає на збільшенні фінансування у бюджеті 2013 року на матеріально-технічне переоснащення таких закладів, будівництво нових центрів», - наголосив Юрій Павленко.

Також своїм дорученням Глава держави зобов'язує Уряд передбачити можливість оздоровлення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, разом із батьками і недопущення дискримінації дітей, які виховуються у прийомних сім'ях.

Крім того, додав Уповноважений з прав дитини, особливу увагу буде приділено підбору кадрів, які працюватимуть з дітьми, та програмам і методикам, які застосовуватимуться в оздоровчих закладах упродовж літнього періоду, санітарно-епідеміологічній, протипожежній безпеці дітей тощо. «Кожен з органів влади відповідно отримав доручення з тим, щоб оздоровча кампанія дітей влітку 2012 року пройшла безпечно і якісно», - резюмував Юрій Павленко.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання