Миколаївська обласна рада
професійних спілок

ПРЕЗИДІЯ ФПУ. Працювати на благо людей, відповідати викликам сучасності

alt

24 травня 2022 року в Будинку профспілок у Києві відбулось засідання Президії ФПУ.

На початку члени Президії підтвердили повноваження своїх колег. Потім ухвалили рішення про скликання чергового засідання Ради ФПУ 30 червня 2022 року з основним питанням порядку денного – про виклики і завдання ФПУ та її членських організацій щодо трудових, соціально-економічних прав працівників в умовах воєнного стану в Україні.

Далі було розглянуто питання про бюджет ФПУ на 2022 рік, який остаточно затвердить Рада ФПУ, підбито підсумки роботи Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги та надання фінансової допомоги суб’єктам господарювання і профспілковим організаціям, які проводять роботу з внутрішньо переміщеними особами та постраждалими внаслідок воєнної агресії росії. Ще одним рішенням внесено зміни до Положення про Фонд солідарності ФПУ, а також обговорено низку інших питань профспілкового життя.

alt

Йшлося про те, що у співпраці із нашим закордонними партнерами, насамперед, МКП та ЄКП, а також з національними профцентрами країн Європи, такими як Данія, Норвегія, Литва, Німеччина, Франція, Англія, благодійними організаціями США та Ізраїлю вдалося зібрати кошти та гумдопомогу і за рахунок цього надати допомогу тимчасово переміщеним особам членам профспілок, які опинилися в критичних життєвих обставинах. Роботу в цьому напрямку продовжує як Гуманітарний штаб ФПУ так і членські організації Федерації профспілок України.

Зазначалось, що в умовах війни профспілкам необхідно віднаходити більш сучасні та інноваційні методи роботи, що потребує від кожного керівника профспілкової організації, а також від кожного члена профспілки ініціативи, самовіддачі та застосування особистого авторитету, як представника організації, що діє на захист людини праці.

На цьому Президія завершила свою роботу.

За матеріалами сайту ФПУ www.fpsu.org.ua

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання