Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з фінансових питань до завідувачки фінансового відділу-головного бухгалтера облпрофради

Кушнір Лілії Іванівни за тел. 068-865-82-31;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Звернення до членів профспілок з нагоди Дня праці

alt

Шановні спілчани!

День праці – свято миру і вільної праці, яке відзначають профспілки і трудящі у 135 країнах світу. В цей день вони демонструють єдність, солідарність і спроможність захистити свої соціально-економічні та трудові права, прагнення жити в мирному, демократичному суспільстві, де поважають і дотримуються прав людини. До 2017 року 1 травня відзначалося в нашій країні як Міжнародний день солідарності трудящих, надалі ця дата йменується як День праці.

Цього року українці вимушені відзначати День праці в умовах російської військової агресії, який затьмарений патологічною жорстокістю окупантів і тисячами безневинних жертв серед цивільного населення, багато людей втратили свої домівки і робочі місця, засоби до існування. Майже 10 млн. громадян стали вимушеними переселенцями у власній країні. Ворог постійно обстрілює інфраструктурні об’єкти життєзабезпечення українських міст і сіл намагаючись нанести максимальні економічні збитки, зруйнувати економічний потенціал української держави, зламати дух захисників нашої країни, посіяти паніку і недовіру до влади і Збройних сил України.

Але ми свідомі того, що з честю пройдемо воєнні випробування, які випали на долю нашого народу. Ми пишаємося подвигами наших захисників і віримо в нашу Перемогу.

З перших днів війни Федерація профспілок України, всі профспілкові організації та члени профспілок надають фінансову підтримку Збройним силам, гуманітарний Штаб, який надає допомогу вимушено переміщеним особам. Через профспілкові санаторії, готелі, гуртожитки пройшли понад 270 тис осіб, постійно перебуває 5 тис. Завдяки постійній роботі з нашими зарубіжними партнерами, нам вдалося акумулювати понад 50 млн. грн. коштів для підтримки вимушено переміщених осіб, передати нужденним 40 тонн продовольства, ліків, предметів першої необхідності. І ця робота продовжується.

Пріоритетом нашої діяльності під час воєнного стану залишається якісне виконання працівниками трудових обов’язків на трудовому фронті, сприяння роботі переміщених підприємств, дотримання прав та гарантій працівників, безпека праці в умовах воєнного стану і зайнятості, які вирішуються на законодавчому рівні в діалозі з соціальними партнерами.

За нинішніх умов нашою єдино вірною дією в День праці є зміцнення обороноздатності країни, волонтерська допомога захисникам, гуманітарна допомога нужденним і постраждалим від бойових дій. Разом із тим сповідуємо цінності притаманні всім демократичним, соціальним країнам – право на гідну працю та її оплату, соціальні права, безпечні умови праці, мир, демократію.

Вірю, що настане день і ми знову пройдемо профспілковою ходою вулицями наших міст під мирним небом, славлячи бойову Перемогу українських воїнів над російським агресором і трудову звитягу нашого народу. А поки що ми спільними зусиллями наближатимемо таку бажану для нас усіх Перемогу.

У цей нелегкий для нашої країни час ми відчуваємо дружнє плече та солідарну підтримку міжнародного профспілкового руху. Нас підтримують та засуджують російську агресію Міжнародна організація праці, Міжнародна конфедерація профспілок, Європейська конфедерація профспілок, національні профцентри і численні громадські організації. З нами світові профспілкові лідери. Ми вдячні їм за гуманітарну допомогу, інформаційну та моральну підтримку.

Ми віримо, що добро, справедливість і життя переможуть. Бажаю всім миру і якнайшвидшого повернення до звичного ритму життя та праці. Бережіть себе і ваших близьких і робіть усе можливе для підтримки тих хто поруч і якнайшвидшої перемоги.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання