Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Миколаївщина: обговорено стан соціально-трудових відносин у комунальному закладі культури "Миколаївський обласний краєзнавчий музей"

alt

23 листопада 2021 року в рамках Угоди про співпрацю між відділенням НСПП в Миколаївській області (далі – Відділення) та Миколаївською обласною радою професійних спілок на 2021-2025 роки за участю начальника Відділення О.Євченко, заступника голови Миколаївської обласної ради професійних спілок, трудового арбітра НСПП Л.Онищенко та голови Миколаївського обласного комітету профспілки працівників культури Л.Назарової проведено тристоронню робочу зустріч, присвячену виникненню конфліктної ситуації у комунальному закладі культури "Миколаївський обласний краєзнавчий музей".

Голова обласної профспілки повідомила, що незважаючи на карантинні заходи та обмеження на території регіонів, на яких установлений "червоний" рівень епідемічної небезпеки, щодо проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, відповідно до підпункту 7 пункту 34 Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" 23 листопада в музеї проведено нараду, де взяли участь понад 40 працівників, частина з яких не була вакцинована. Профорганізація вважає, що такі випадки є ігноруванням норм чинного законодавства щодо права на безпечні умови праці.

Також, за інформацією первинної профспілкової організації закладу продовжуються випадки втручання роботодавця у діяльність первинної профспілкової організації, тиск на працівників з метою виходу їх із профспілки.

В свою чергу Л.Онищенко запропонувала звернутись до Відділення для взяття на облік з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту).

О.Євченко надала роз’яснення щодо порядку здійснення заходів із запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), а також поінформувала як, враховуючи умови "червоного" рівня епідемічної небезпеки, дотриматись вимог чинного законодавства щодо висунення вимог найманих працівників та подальшої реєстрації колективного трудового спору (конфлікту).

Відділення НСПП у Миколаївській області

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< грудня 2021 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання