Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Різні оклади в межах «вилки» за однаковими посадами у штатному розписі

alt

Відповідно до ст. 15 Закону України "Про оплату праці" та ст. 97 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП), форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, ставки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються підприємствами, установами, організаціями самостійно у колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною та галузевими (регіональними) угодами.

Міжкваліфікаційні (міжпосадові) співвідношення розмірів тарифних ставок (посадових окладів) установлюються в колективному договорі залежно від складності робіт, організаційно-правового рівня посади, функцій, що виконує підрозділ, у якому працює той чи інший працівник, та інших умов праці. При цьому міжкваліфікаційні (міжпосадові) співвідношення можуть установлюватись у певному діапазоні ("вилці") ставок (окладів). Таким чином, може бути передбачено два розміри посадових окладів - мінімальний і максимальний. Це дає змогу диференціювати розмір оплати праці працівників, які виконують однакову роботу з різними результатами, а також сприяє підвищенню кваліфікації працівників, стимулює відповідальне ставлення до виконання своїх обов'язків.

Відповідно до роз’яснення Мінсоцполітики у листі від 17.03.2017 № 741/0/101-17/282, при застосуванні діапазонів ("вилок") окладів проводиться атестація працівника, за результатами якої встановлюється оклад у межах діапазону за посадою, яку він займає.

Фактичний фіксований оклад конкретного спеціаліста встановлюється (в межах "вилки") в штатному розписі підприємства з урахуванням ситуації на ринку праці, особистих якостей і заслуг працівника, його завантаженості та напруженості праці, що не є порушенням трудового законодавства.

Порядок проведення такої атестації працівників для визначення конкретних ставок (окладів) в межах діапазонів («вилок») міжкваліфікаційних співвідношень розмірів ставок (окладів) доцільно прописати у колективному договорі, додатках до нього.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання