Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Відбулося V засідання Ради Миколаївської обласної ради профспілок

alt

30 вересня п.р. відбулося V засідання Ради Миколаївської обласної ради профспілок. На засідання Ради були запрошені члени обласної ради профспілок та члени Ревізійної комісії.

З доповіддю «Про хід виконання Стратегічних напрямів роботи Миколаївської обласної ради профспілок на 2016-2021 роки» виступив голова обласної ради профспілок Юрій Толмачов.

alt

В своїй доповіді голова облпрофради зазначив, що визначальними чинниками, що суттєво вплинули на діяльність профспілок усіх рівнів у 2020 році стали, передусім, пандемія коронавірусу, обумовлені нею карантинні заходи, що разом з іншими факторами спричинили складну економічну ситуацію: падіння обсягів ВВП, скорочення працівників, зростання безробіття у поєднанні зі зменшенням кількості вакансій, зростання рівня бідності населення.

Основна мета дій профспілок у цей період, в тому числі в умовах дистанційної роботи, залишилась, у цілому, незмінною і полягала в забезпеченні трудових прав і максимально можливий захист працівників в умовах карантину. Серед проблем, які проявила і загострила коронавірусна криза – слабка гарантованість зайнятості, незахищеність доходів працівників, проблеми безпеки і захисту здоров’я на робочому місці та ін.

alt

Голова облпрофради Юрій Толмачов підкреслив, що коли у поточному році, влада почала безпрецедентний наступ на трудові та профспілкові права через намагання прийняти у турборежимі низки законопроєктів, передусім № 2708 «Про працю», № 2681 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)» Миколаївські профспілки долучились до потужної всеохоплюючої роботи, зініційованої ФПУ, діяли спільно та злагоджено.

В обговоренні доповіді взяли участь: голова обласної організації профспілки працівників енергетики Віра Миронова, голова об’єднаної профспілкової організації ПАТ «Миколаївгаз» Ганна Севастьянова, голова обласної організації профспілки працівників суднобудування Олександр Смєлов.

alt

alt

alt

З метою підвищення ефективності роботи профспілкових організацій за актуальними напрямами та зважаючи на вплив пандемії коронавірусної хвороби на всі сфери життя суспільства, головним завданням профспілкових організацій усіх рівнів вирішено вважати забезпечення додержання трудових прав і максимально можливий захист соціально-економічних інтересів працівників, а пріоритетним засобом для реалізації цього завдання – дієвий соціальний діалог.

alt

Члени Ради також розглянули та обговорили питання щодо скликання XXIV Миколаївської обласної міжспілкової конференції профспілок та внесли зміни до Положення про Миколаївську обласну раду професійних спілок.

На засіданні Ради було також затверджено показники виконання бюджету за 2019 рік та бюджет Миколаївської облпрофради на 2020 рік.

Розглянувши та обговоривши питання порядку денного, Рада обласної ради профспілок прийняла відповідні рішення.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання