Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Для кого випадок інфікування коронавірусною інфекцією є професійним захворюванням – інформує Держпраці

alt

Управління Держпраці у Чернівецькій області нагадує категорії працівників, для яких випадок інфікування коронавірусною інфекцією є професійним захворюванням:

- медичні та інші працівники, що виконують професійні обов’язки в умовах підвищеного ризику зараження збудниками інфекційних хвороб;

- працівники, які надають медичну допомогу хворим на інфекційні захворювання;

- працівники, котрі проводять роботу з живими збудниками та в осередках інфекційних хвороб, а також проводять дезінфекційні заходи тощо.

Водночас територіальний орган Державної служби України з питань праці роз’яснює покроковий порядок встановлення зв’язку захворювання з умовами праці.

Заклад охорони здоров’я, що встановив діагноз, зобов’язаний негайно повідомити територіальний орган Держпраці України, ФССУ, установу, де працює потерпілий.

Роботодавець зобов’язаний упродовж двох годин з моменту отримання повідомлення від медичної установи, інформувати про це територіальний орган Держпраці, ФССУ, тощо.

Роботодавець не пізніше наступного робочого дня після отримання повідомлення про факт захворювання на коронавірусну хворобу працівника утворює комісію з розслідування.

Розслідування випадку захворювання проводиться упродовж п’яти робочих днів з дня утворення комісії (15 робочих днів у разі спеціального розслідування).

Комісія (або спеціальна комісія) ухвалює рішення щодо пов’язаності випадку з виробництвом.

Комісія складає акт за формою Н-1, який надсилається роботодавцем потерпілому за результатами розслідування.

Працівник, який отримав акт за формою Н-1, має право на оплату витрат на медичну допомогу, проведення медичної, профілактичної та соціальної реабілітації, а також страхових виплат.

Довідково: Держпраці України запровадила гарячу телефонну лінію для працівників, котрі захворіли на COVID -19 - 044-279-03-28.

Управління Держпраці у Чернівецькій області http://cv.dsp.gov.ua/14-news-dsp/1641-derzhpratsi-povtorno-informuie-dlia-koho-vypadok-infikuvannia-koronavirusnoiu-infektsiieiu-ie-profesiinym-zakhvoriuvanniam

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання