Миколаївська обласна рада
професійних спілок

ГЛОБАЛЬНІ ПРОФСПІЛКИ Й НАДАЛІ НАДАВАТИМУТЬ НЕОБХІДНУ ДОПОМОГУ УКРАЇНСЬКИМ ПРОФСПІЛКАМ

alt

10 березня ц.р. до голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової направлено листа від керівників Європейської конфедерації профспілок - Пан’європейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок, що перебувала 25-27 лютого 2020 року в Києві.

Лука Вісентіні, Генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) і Оуен Тюдор, заступник Генерального секретаря Міжнародної конфедерації профспілок (МКП), висловлюючи подяку за проведений конструктивний діалог з владою щодо запропонованих нею в Україні реформ, висловили впевненість, що законодавство про працю та профспілки буде повністю відповідати основоположним конвенціям Міжнародної організації праці (МОП), а також іншим конвенціям, ратифікованим Україною, а також законодавству Євросоюзу (ЄС), визначеному в Угоді про Асоціацію Україна-ЄС.

Вони запропонували подати проект зазначених законів до МОП для проведення всебічної експертизи та надання відповідного експертного висновку, перед їх ухваленням Верховною Радою України.

Було поінформовано про те, що члени місії будуть доповідати про результати своєї роботи в Україні керівним органам МКП та ЄКП, а також національним органам влади, МОП та ЄС. В арсеналі міжнародного та європейського профспілкового рухів - задіяння відповідних механізмів подання скарг МОП та ЄС - на підтримку українських робітників та їх профспілок, якщо зазначені зобов'язання українською владою не будуть виконанні.

Керівники глобальних профспілок запевнили, що ЄКП та МКП продовжуватимуть надавати необхідну допомогу українським профспілкам і готові співпрацювати з українськими органами влади у складних процесах реформ.

Лист МКП та ЄКП у неофіційному перекладі додається

Лист МКП та ЄКП мовою оригіналу додається

За матеріалами сайту ФПУ www.fpsu.org.ua

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання