Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Засідання президії обласної ради профспілки працівників соціальної сфери

alt

4 березня п.р. в приміщенні Миколаївської обласної ради профспілок відбулось засідання президії Миколаївської обласної ради профспілки працівників соціальної сфери. Основне питання, яке розглядалось – надання згоди на звільнення з ініціативи роботодавця членів профкому управління соціального захисту населення Кривоозерської райдержадміністрації.

З першого питання голова обласної організації профспілки працівників соціальної сфери Ольга Василюк проінформувала присутніх про дотримання прав членів профспілки під час скорочення, яке відбувається на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2019 № 926, яка передбачає граничну чисельність працівників місцевих державних адміністрацій. Зокрема на Миколаївщині скорочується, окрім вакантних посад, ще 136 працівників у структурних підрозділах з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій.

Оксана Євченко надала пояснення щодо порядку вступу до колективного трудового спору (конфлікту) в разі порушення прав найманих працівників шляхом висування вимог профспілковим комітетом та звернула увагу на особливості цього процесу. Також було запропоновано направити до первинних профспілкових організацій узагальнену інформацію про досвід вирішення п’яти колективних трудових спорів (конфліктів), зареєстрованих у соціальній сфері та вирішених у 2019 році.

Також членів президії проінформовано про результати профспілкових акцій протесту щодо недопущення прийняття урядового законопроекту «Про працю».

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання