Миколаївська обласна рада
професійних спілок

На захисті працівників трудового колективу

У багатьох навіть пересічних громадян зараз на слуху величезне скорочення чиновницького апарату, яке повинно відбутися відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №746 від 19.06.2019 з 1 січня 2020 року. Цим документом передбачено скорочення граничної чисельності працівників райдержадміністрації.

Незважаючи на те, що постанова містить примітку, що при визначенні граничної чисельності райдержадміністрації чисельність управлінь соціального захисту населення не скорочується, деякі райдержадміністрації намагаються перекласти цей тягар саме на ці структурні підрозділи.

Так сталося і в Кривоозерському районі Миколаївської області. 30 серпня п.р. Кривоозерська райдержадміністрація видала розпорядження про скорочення 3 штатних одиниць в управлінні соціального захисту населення. Того ж дня первинна профорганізація повідомила про скорочення обласну профспілку. Пізніше профспілковий комітет управління ініціював з цього приводу колективний трудовий спір. Щодо загострення ситуації були направлені звернення в усі можливі інстанції. Завдяки наполегливості трудового колективу та злагодженим діям департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, профспілок, відділення Національної служби посередництва і примирення, 30 жовтня 2019 року облдержадміністрація скасувала розпорядження голови Кривоозерської РДА.

Це перший випадок в роботі обласної організації профспілки працівників соціальної сфери, коли влада не формально підійшла до розгляду звернення, а реально стала на захист трудового колективу.

Текст розпорядження облдержадміністрації додається.

Голова обласної профспілки працівників соціальної сфери О.В.Василюк

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання