Миколаївська обласна рада
професійних спілок

На Миколаївщині обговорено досвід НСПП у напрямку здійснення посередництва і примирення під час вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)

alt

18 жовтня п.р. на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили відділенням НСПП в Миколаївській області (далі – Відділення) проведено навчальний семінар на тему: «Узагальнення досвіду Національної служби посередництва і примирення у напрямку здійснення посередництва і примирення під час вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та забезпечення здійснення соціального діалогу в Україні», в якому взяли участь трудові арбітри НСПП, студенти Чорноморського національного університету Петра Могили, працівники Відділення.

Відкрив навчальний семінар декан юридичного факультету, кандидат юридичних наук, доцент кафедри цивільного та кримінального права і процесу Дмитро Січко. Зі вступним словом до присутніх звернулася начальник Відділення Оксана Євченко та поінформувала про практику вирішення колективних трудових спорів (конфліктів.

Щодо особливостей вирішення колективного трудового спору (конфлікту) між найманими працівниками та адміністрацією Дитячої музичної школи №1 міста Миколаєва доповіла Світлана Музикус, керівник органу, уповноваженого представляти інтереси найманих працівників у колективному трудовому спорі (конфлікті), голова профкому музичної школи.

Про причини виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) та практику їх вирішення в галузі охорони здоров’я, поінформувала голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, трудовий арбітр НСПП Євгенія Заяць.

Смалько Оксана, заступник голови Миколаївської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, ознайомила присутніх з ходом вирішення колективного трудового спору (конфлікту) між найманими працівниками та адміністрацією КНП «Олександрівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Вознесенського району Миколаївської області, зареєстрованим розпорядженням НСПП у серпні 2019 року.

Голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення, трудовий арбітр НСПП Світлана Начинова ознайомила присутніх з досвідом врегулювання конфліктних ситуацій та колективних трудових спорів в галузі житлово-комунального господарства.

Проаналізувавши з інтернет джерел про діяльність та функції НСПП, студенти Чорноморського національного університету імені Петра Могили висвітлили в своїх доповідях теми «Гарантії прав працівників та безпечні умови праці» та «Професійна спілка як сторона колективного трудового спору».

Підводячи підсумки семінару, з метою подальшої реалізації спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової культури, Оксана Валецька кандидат юридичних наук, доцент Чорноморського національного університету імені Петра Могили, трудовий арбітр НСПП запропонувала, щоб такі семінари відбувалися щорічно.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання