Впровадження Проекту Міжнародної організації праці в Миколаївській області

alt

19 червня ц.р. в Миколаївській облпрофраді відбулась зустріч голови Миколаївської облпрофради Любові Онищенко з командою Проєкту Міжнародної організації праці: Старшим технічним радником МОП Джемалом Ходжічем та Національним координатором проектів МОП Георгієм Морозовим. Участь у зустрічі також прийняла начальник відділення НСПП в Миколаївській області Наталія Жуковська. Сторони обговорили план спільних заходів в Миколаївській області.

Міжнародна організація праці надає підтримку Україні з метою пом’якшення наслідків російської військової агресії, відновлення країни після війни та для покращення ринку праці в Миколаївській області. Проектом МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» заплановано впровадження регіональних партнерств у сфері зайнятості в Одеській та Миколаївській областях.

alt

Ця ініціатива буде реалізуватися за фінансування уряду Данії і охоплюватиме такі напрямки:

- проведення навчання із ведення бізнесу для осіб, постраждалих від війни, та ветеранів і членів їх сімей, надання грантової підтримки для започаткування власної справи, а також підтримка послуг з розвитку бізнесу;

- підтримка професійного навчання та перенавчання дорослого населення, а також активних програм зайнятості, для полегшення працевлаштування та задоволення попиту роботодавців на робочу силу в пріоритетних для відновлення секторах економіки;

- розбудова соціального діалогу між роботодавцями, працівниками та організаціями, що представляють їх інтереси, на регіональному рівні з метою сприяння комунікації та консолідованому прийняттю рішень, що стосуються пріоритетів розвитку регіонального ринку праці.

Профспілки Миколаївщини залучаються до впровадження проекту МОП шляхом інформаційних компаній, роз’яснювальної роботи на платформі соціального діалогу.

Робоча зустріч була грунтовною та продуктивною, викликала велику зацікавленість сторін у продовженні роботи в цьому напрямку.

Прес-служба Миколаївської облпрофради