СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ. ФПУ закликає народних депутатів України не підтримувати законопроект про внесення змін до Закону України «Про громадські об’єднання» щодо відкритості інформації про фінансову звітність громадських об’єднань

alt

До Голови СПО Об’єднань профспілок, Голови ФПУ Григорія Осового звернувся Голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денис Маслов щодо профспілкових пропозиції про внесення змін до законопроекту «Про громадські об’єднання».

У листі зазначено:

«У Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики в межах предмету відання розглянуто звернення ФПУ з проханням не підтримувати проект Закону про внесення змін до статті 23 Закону України «Про громадські об’єднання» щодо окремих питань забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансову звітність громадських об’єднань (реєстр. № 10035 від 11 вересня 2023 року). Відповідно до частини першої статті 93 Конституції України право законодавчої ініціативи у Верховній Раді України належить Президентові України, народним депутатам України та Кабінету Міністрів України.

Розуміючи занепокоєння профспілок з приводу порушених питань, інформуємо, що пропозиції, зазначені у листі ФПУ доведено до відома народних депутатів - членів Комітету для можливого їх використання у законотворчій діяльності».

Прес-центр ФПУ

(За матеріалами сайту ФПУ www.fpsu.org.ua)