Миколаївщина: узгоджувальна зустріч з врегулювання конфліктної ситуації на Державному Південно виробничо-технічному підприємстві

alt

6 жовтня п.р. за участю начальника відділення НСПП в Миколаївській області Наталії Жуковської та голови Миколаївської обласної ради профспілок Любові Онищенко відбулася узгоджувальна зустріч з директором Державного Південного виробничо-технічного підприємства Віталієм Носіковським.

Під час зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин на Державному Південно виробничо-технічному підприємстві, який з квітня 2023 року перебуває на обліку відділення з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) з причини невиконання вимог законодавства про працю, а саме наявності заборгованості із виплати заробітної плати.

Зі слів Віталія Носіковського, підприємство працює згідно з графіком в звичайному режимі, наймані працівники присутні на робочих місцях. Договори підписані на виконання робіт державного оборонного замовлення до кінця 2023 року. Поточна заробітна плата виплачується в повному обсязі, у вересні частково погашено заборгованість із виплати заробітної плати.

Наталія Жуковська надала консультацію та роз'яснення щодо врегулювання конфліктної ситуації в межах правового поля.

Любов Онищенко наголосила на важливості наявності профорганізації на підприємстві. У зв’язку з припиненням трудових відносин з головою первинної профорганізації підприємства та переїздом в інше місце проживання, голова облпрофради запропонувала провести позачергові звітно-виборні збори та обрати нового голову первинної профорганізації.

Відділення НСПП в Миколаївській області продовжує вживати заходи із запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) на підприємстві.

За матеріалами відділення НСПП в Миколаївській області