Всесвітній день дій за гідну працю: Зміцнення трудових прав та соціальних гарантій у Миколаївській області

alt

Щорічно, 7 жовтня відзначається Всесвітній день дій за гідну працю, який покликаний підкреслити важливість гідної праці як основи справедливого заробітку, забезпечення безпеки на робочому місці та соціального захисту працівників і їхніх сімей. Гідна праця також сприяє особистому вираженню працюючих, їхній соціальній інтеграції, а також надає людям свободу висловлювати свої погляди і об'єднуватися для впливу на рішення, що стосуються їхнього життя. Вона гарантує рівні можливості для всіх громадян.

З метою відзначення цього дня посадовими особами Управління інспекційної діяльності у Миколаївській області 6 жовтня п.р. було проведено обговорення проблемних питань у форматі круглого столу. В заході прийняли участь фахівці Держпраці, зокрема заступник начальника Південного межрегіонального управління Державної служби з питань праці Єгор Кордік, начальник управління інспекційної діяльності у Миколаївській області Володимир Корнукій та начальник відділу гігієни та атестації робочих місць за умовами праці Юлія Пономарьова.

Також були присутні сторони соціального діалогу, а саме: заступник начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, начальник відділу контрольно-перевірочної роботи ГУ ПФУ у Миколаївській області Євгенія Степанюк, заступник директора Миколаївського обласного центру зайнятості Людмила Алпєєва, голова Миколаївської обласної ради профспілок Любов Онищенко, керівник Миколаївської обласної профспілкової організації всеукраїнської професійної спілки працівників малого та середнього бізнесу Олена Герасимчук.

На заході були висвітлені наступні питання:

- реалізація національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму;

- створення безбар’єрного виробничого середовища;

- протидія торгівлі людьми з метою трудової експлуатації;

- психосоціальна підтримка на робочому місці;

- оплата праці працівників та боротьба з «зарплатою в конвертах»;

- організація роботи Миколаївської обласної служби зайнятості з питань сприяння легальної зайнятості.

Голова облпрофради Любов Онищенко ознайомила присутніх із Заявою СПО об’єднань профспілок до Всесвітнього дня дій за гідну працю «Настав час для підвищення заробітної плати».

Держпраці щиро вдячні колегам за активну участь у цьому заході. Південне міжрегіональне управління Держпраці завжди готове підтримати та допомогти всім, хто звертається до нас у цей важкий для нашої країни період.

За матеріалами Південного межрегіонального

управління Державної служби з питань праці