День облпрофради на ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ»

alt

6 жовтня п.р.,в рамках заходів до Всесвітнього дня дій за гідну працю, які в цьому році проводяться під лозунгом «Настав час для підвищення заробітної плати», фахівцями проведено День облпрофради на ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ».

В заході прийняли участь: голова облпрофради Любов Онищенко, завідувачка відділу з правової роботи облпрофради Олена Чернова, директор ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» Дмитро Мирошниченко, голова первинної профорганізації Тамара Умінська, представники відділів, управлінь, структурних підрозділів підприємства.

На прохання голови первинної профорганізації Тамари Умінської була висвітлена тема механізму впровадження гнучких тарифних систем оплати праці на підприємствах виробничої сфери.

Голова облпрофради Любов Онищенко зупинилась на питаннях: з якою метою впроваджується гнучка тарифна система оплати праці; алгоритм розробки гнучкої тарифної системи на основі оцінки робочих місць; матриця оцінки посад та побудова шкали балової (грейдової) оцінки за показниками та ін.

alt

Олена Чернова сконцентрувала увагу на етапах впровадження та розробці Положення про оплату праці на основі гнучких тарифних систем, побудові грейдів відповідно до отриманих балів, навела умовний приклад розподілу робочих місць (посад) за грейдами. Вона також привела приклади галузей та підприємств України, які застосовують гнучку тарифну систему.

Керівник підприємства Дмитро Мирошниченко, підтримуючи гнучку тарифну систему оплати праці, наголосив на її перевагах та бажанні запровадити її на підприємстві. На запитання працівників були надані відповіді та консультації.

Голова облпрофради Любов Онищенко також ознайомила присутніх із Заявою СПО об’єднань профспілок до Всесвітнього дня дій за гідну працю «Настав час для підвищення заробітної плати», який щороку відзначається 7 жовтня за ініціативи Міжнародної конфедерації профспілок та підтримки Міжнародної організації праці.