У Києві відбулась Всеукраїнська акція профспілок

Изображение 153

Сьогодні, 8 грудня, у Києві Федерація профспілок України проводить Всеукраїнську акцію на підтримку вимог профспілок щодо посилення соціального захисту працівників та інших категорій громадян в умовах зростання цін на енергоносії та тарифів на житлово-комунальні послуги.

Акція проводиться з метою забезпечення урахування в проекті Держбюджету видатків на реалізацію державних соціальних гарантій та недопущення зниження рівня життя населення. Головне гасло сьогоднішньої акції:«ПРОФСПІЛКИ ВИМАГАЮТЬ ГІДНОГО ЖИТТЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ!».

Изображение 079

У мітингу біля Верховної Ради України беруть участь понад 10 тисячі спілчан з усіх регіонів України, представники трудових колективів усіх галузей вітчизняної економіки.  

Акція розпочалась о 9.00 ходою від Майдану Незалежності до Кабінету Міністрів України.Там відбувся нетривалий мітинг з вимогами до Уряду зокрема щодо повернення десяткам тисяч працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, безпідставно скасоване право на достроковий вихід на пенсію (за Списками № 1 і № 2).

Після цього учасники акції рушили на пікетування до Верховної Ради України.

Изображение 120

В руках учасників акції – гасла: «ВИМАГАЄМО ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРПЛАТИ 3200!»;  «Європейським цінам – європейську зарплату!»; «Не хочу субсидію, хочу гідну зарплату!»; «Зростає квартплата – має зростати і зарплата!»; «Ні руйнуванню системи стипендіального забезпечення!»; «STOP політиці дешевої рабсили!»; «Працююча людина не повинна бути бідною»; «Мінімальну зарплату на рівень реального прожиткового мінімуму»; «Підвищення мінімальної зарплати – шлях до підвищення пенсій та соціальних виплат!».

Изображение 114

На площі Конституції  перед ВР також пройшов мітинг, учасники якого вимагали від депутатів:

- встановити мінімальну заробітну плату на рівні реального прожиткового мінімуму, розрахованого на базі оновленого «споживчого кошика» – 3200 грн та забезпечити відповідні видатки у Державному бюджеті–2017;

- знизити ціну на природний газ, тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня з урахуванням платоспроможності громадян, забезпечити прозорість і контроль за ціноутворенням;

- провести реформу оплати праці,  вилучити  із  законопроекту  № 5130 норми щодо звуження гарантій оплати праці, стипендіального і пенсійного забезпечення та ін.

Мітинг завершився ухваленням Резолюції.