Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Правозахисна робота

Оплата праці та відповідальність роботодавця у випадку простою

Картинки по запросу Оплата праці та відповідальність роботодавця

Якщо працівнику встановлено повний робочий час, який складає 40 годин на тиждень, а фактично він працює меншу кількість годин у зв’язку із відсутністю організаційних або технічних умов, то має місце простій не з вини працівника. Простій не з вини працівника відповідно до ст. 113 КЗпП України підлягає оплаті з розрахунку не менше від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).

Детальніше...

ПРАКТИКА СУДОВОГО ЗАХИСТУ ЧЛЕНІВ ПРОФСПІЛКИ У 2018 РОЦІ

22 травня 2018 року набрало чинності рішення Заводського районного суду м. Миколаєва від 23 лютого 2018 року по справі №487/397/17 (далі - Рішення) про визнання незаконним та скасування наказу директора КП Миколаївської міської ради «Центр захисту тварин», №88-к від 22.12.2016 р. про притягнення члена первинної профспілкової організації КП Миколаївської міської ради «Центр захисту тварин» (далі - член профспілки) до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани, визнання незаконним та скасування наказу №91-К від 22.12.2016 року про звільнення, поновлення на роботі в комунальному підприємстві Миколаївської міської ради «Центр захисту тварин» на посаді ловця бездоглядних тварин комунального підприємства Миколаївської міської ради «Центр захисту тварин», стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу і відшкодування моральної шкоди на користь члена профспілки.

Детальніше...

Правова допомога членам профспілки

olya3_02_02_2018.jpg

1 лютого ц.р. відбулася робоча зустріч головного спеціаліста відділу з правової роботи облпрофради Подимової Ольги, за участю правозахисника Павловича Євгеніяз членами профспілки працівників морського транспорту Миколаївського морського торгівельного портуяких поновлено на роботі в Миколаївській філії ДП «Адміністрація морських портів України» за рішеннями Заводського районного суду м. Миколаєва. Але рішення суду з певних причин не виконуються.

Детальніше...

Громадський контроль профспілок за дотриманням законодавства про працю та практика судового захисту членів профспілок Миколаївською обласною радою профспілок за І півріччя 2017 року

Правозахисна робота Миколаївської обласної ради профспілок (далі – облпрофрада) в І півріччі 2017 року була спрямована на здійснення контролю за дотриманням роботодавцями трудового законодавства на підприємствах, в установах та організаціях області, які перебувають у сфері впливу профспілок, та надання правової допомоги членам профспілок.

Контроль за дотриманням трудового законодавства у сфері зайнятості, оплати та охорони праці на підприємствах, в установах та організаціях області, які перебувають у сфері впливу профспілок, є одним з основних напрямів роботи облпрофради.

В Стратегічних напрямах роботи облпрофради на 2016-2021 роки, затверджених на І засіданні Ради облпрофради 24 травня 2016 року, визначено необхідність посилення роботи щодо забезпечення гарантованого Конституцією України права кожного члена профспілки на працю та гідну винагороду за неї, підвищення рівня виплат заробітної плати по області, окреслено проблеми зайнятості та нелегальної праці, а також забезпечення представництва та захисту трудових прав членів профспілок, в т.ч., у судовому порядку.

Детальніше...

ПРАКТИКА СУДОВОГО ЗАХИСТУ ЧЛЕНА ПРОФСПІЛКИ

17 травня 2017 року набрали чинності рішення Апеляційного суду Миколаївської області від 17.05.2017 та Заводського районного суду м. Миколаєва від 03.04.2017 по справі № 487/377/17 за позовом заступника директора КП ММР «Центр захисту тварин» до КП ММР «Центр захисту тварин» про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу і відшкодування моральної шкоди,  винесені на користь члена профспілки  (позовну заяву та заперечення на апеляційну скаргу було підготовлено завідувачем відділу з правової роботи облпрофради  Матвєєвою Н.Є.), у яких містяться принципові висновки суду, щодо захисту прав та законних інтересів працівника, якого було звільнено  за одноразове грубе порушення  основних обов’язків за п. 1 ч. 1 ст. 41 КЗпП України.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< грудня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання