Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Оплата праці

Легальна заробітна плата – запорука стабільного майбутнього

Тіньова зайнятість на сьогодні є однією з найбільших перепон в економічному та соціальному розвитку держави. Ні для кого не секрет, що частина заробітку суб’єктами господарювання виплачується нелегально. Біда ж у тому, що й самі наймані працівники погоджуються одержувати або всю заробітну плату, або її частину «у конвертах». Недоліки тіньової заробітної плати, як і тіньової зайнятості не тільки в тому, що бюджет недоотримує кошти, використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить в собі багато негативних моментів, і, перш за все, це втрата страхового стажу для призначення пенсії.

Детальніше...

Доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника

Згідно зі статтею 105 КЗпП працівникам, які виконують на тому самому підприємстві поряд зі своєю основною роботою, обумовленою трудовим договором, додаткову роботу за іншою професією (посадою) або обов’язки тимчасово відсутнього працівника без звільнення від своєї основної роботи, провадиться доплата за суміщення професій (посад) або виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника.

Детальніше...

Компенсація за час затримки виплати заробітної плати чи розрахунку при звільненні

За ст. 115 КЗпП і ст. 24 Закону України «Про оплату праці», роботодавець зобов'язаний виплачувати заробітну плату працівникам регулярно в робочі дні в строки, встановлені колективним договором, не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, і не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

Детальніше...

Чи має право користуватися податковою соціальною пільгою працівник, який працює за сумісництвом?

Порядок надання податкової соціальної пільги (далі – ПСП) регулюється ст. 169 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). Так, пп. 169.4.1 ПКУ визначено, що ПСП застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податку протягом звiтного податкового мiсяця як заробiтна плата (iншi прирiвнянi до неї вiдповiдно до законодавства виплати, компенсацiї та винагороди), якщо його розмiр не перевищує мiсячного прожиткового мiнiмуму, чинного для працездатної особи на 1 сiчня звiтного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 грн.

Детальніше...

Щодо індексації заробітної плати у випадку зміни форми оплати праці

У своєму листі від 28.02.2018 № 13/0/66-18 Міністерство соціальної політики України надає роз’яснення щодо індексації заробітної плати у випадку зміни форми оплати праці. Повний текст листа додається.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання