Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Оплата праці

Випадки неоплати листків непрацездатності: куди поскаржитися працівнику і чим це загрожує роботодавцю

alt

Відповідно до статті 23 ЗаконуУкраїни «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон), допомога по тимчасовій непрацездатності не надається:

1) у разі одержання застрахованою особою травм або захворювання при вчиненні нею злочину;

2) у разі навмисного заподіяння шкоди своєму здоров'ю з метою ухилення від роботи чи інших обов'язків або симуляції хвороби;

3) за час перебування під арештом і за час проведення судово-медичної експертизи;

4) за час примусового лікування, призначеного за постановою суду;

5) у разі тимчасової непрацездатності у зв'язку із захворюванням або травмою, що сталися внаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп'яніння або дій, пов'язаних з таким сп'янінням;

6) за період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати, творчій відпустці, додатковій відпустці у зв'язку з навчанням.

Детальніше...

Застосування податкової соціальної пільги при виплаті за листом непрацездатності

Відповідно до п.п. 169.1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), платник податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги.

Детальніше...

З 1 лютого 2019 року соціальним робітникам і психологам встановлюється надбавка за вислугу років

14_02_2018.jpg

Виплата надбавки за вислугу років працівникам установ соціального захисту населення врегульована наказом Міністерства соціальної політики України від 15.06.2011 № 239 «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років працівникам державних та комунальних установ соціального захисту населення», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 06.07.2011 р. за № 815/19557 (далі — Порядок).

Детальніше...

Особливості роботи у нічний час

post_preview_59fa31ba91b67147316253137976.jpg

Нормальна тривалість робочого часу працівників визначена ст. 50 Кодексу законів про працю (далі – КЗпП) і становить 40 годин на тиждень. На безперервно діючих підприємствах, в установах, організаціях, а також на окремих виробництвах, у цехах, на дільницях, у відділеннях і на деяких видах робіт, де за умовами виробництва (роботи) не може бути додержано встановленої для такої категорії працівників щоденної або щотижневої тривалості робочого часу, відповідно до ст. 61 КЗпП допускається за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації запровадження підсумованого обліку робочого часу з тим, щоб тривалість робочого часу за обліковий період не перевищувала нормального числа робочих годин (ст. 50 і 51 КЗпП).

Детальніше...

Розміри добових для відряджень у 2019 році

Image result for Розміри добових для відряджень

Як визначено у пп. 170.9.1 Податкового кодексу України, до оподатковуваного податком на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) доходу платника податку – фізичної особи, яка перебуває у трудових відносинах із своїм роботодавцем або є членом керівних органів підприємств, установ, організацій, не включаються витрати на відрядження, не підтверджені документально, на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв'язку з таким відрядженням:

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< листопада 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання