Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Колективно - договірна робота

Стан укладання та виконання колективних договорів на підприємствах, в установах, організаціях області, що перебувають у сфері впливу профспілок, за 2012 рік

    Аналіз статистичних звітів галузевих обласних та первинних профорганізацій про укладання та виконання колективних договорів за 2012 рік свідчить про те, що між роботодавцями та трудовими колективами підприємств, установ та організацій у Миколаївській області укладено 2236 колективних договорів, що становить 96,6% від загальної кількості первинних профорганізацій. Всього колдоговорами охоплено 139 961 працівник що складає 89,2% від загальної кількості працюючих на підприємствах, де є профспілкові організації (156 937 осіб). Різниця між кількістю первинних організацій профспілки та кількістю укладених колдоговорів (дорівнює 79) пояснюється наявністю підприємств та організацій з кількістю штатних працівників до 10 осіб, а також студентських організацій, які не беруть участь в укладенні колективних договорів.

Детальніше...

Про проведення двомісячника з виявлення роботодавців, які ухиляються від колективних переговорів та укладання колективних договорів

Постановою Президії ФПУ від 23 грудня 2011 року № П-9-5 “Про запровадження Єдиної колдоговірної кампанії “Єдині цілі, єдині дії!” передбачено щорічне проведення у квітні-травні двомісячника з виявлення роботодавців, які ухиляються від ведення колективних переговорів та укладання колективних договорів. Двомісячник покликаний також виявити підприємства, де строк, на який було укладено колективний договір, минув, а його дію не пролонговано і не ініціюється укладання нового колдоговору. Робота проводиться з метою надання практичної допомоги первинним профспілковим організаціям таких підприємств для підвищення рівня охоплення і захищеності найманих працівників нормами колективних договорів.

Звертаємо увагу обласних галузевих організацій профспілок на необхідність у період з 1 квітня по 31 травня 2013 року, в межах двомісячника, здійснення аналізу стану колективно-договірного регулювання на кожному підприємстві галузі у сфері впливу профспілок та, за необхідності, вжиття заходів для покращення ситуації.

Увага! Зміни у профспілковій статзвітності з питань колдоговірної роботи

alt 

Відповідно до постанови Президії Федерації профспілок України від 13.12.2006 № П-8-18, членські організації ФПУ щороку звітують про укладання та виконання колективних договорів у попередньому році. Звіт складається станом на 1 квітня.

Звертаємо увагу на те, що, відповідно до постанови Президії ФПУ від 11.12.2012 № П-15-5 «Про стан колективно-договірного регулювання та основні завдання колдоговірної роботи на 2013 рік», до згаданої вище постанови Президії ФПУ № П-8-18 внесено зміни та затверджено нову форму статистичної звітності про укладення та виконання колективних договорів (лист ФПУ про роз’яснення щодо нової статзвітності та нова форма статзвітності додаються)

Детальніше...

Розроблено рекомендації облпрофради з питань колдоговірної роботи на 2013 рік

З метою надання первинним профспілковим організаціям методичної допомоги щодо організаційного забезпечення підготовки, прийняття та контролю за виконанням колективного договору облпрофрадою підготовлено методичні рекомендації про порядок розробки, укладання та виконання колективних договорів на 2013 рік. У рекомендаціях, з урахуванням змін у трудовому законодавстві, наведено загальні питання колективно-договірного регулювання, поетапно визначено порядок ведення колективних переговорів з укладання колдоговору; наведено зразки документів, необхідних у практичній колдоговірній роботі; докладно викладено рекомендований зміст розділів колдоговору, а також запропоновані додатки до нього.

Спільне звернення голови облдержадміністрації, голови обласної ради профспілок та голови обласної організації роботодавців до керівників підприємств, установ, організацій та голів профкомів про своєчасність укладання нових колдоговорів

З метою пожвавлення колдоговірної кампанії-2012 підписано спільне звернення голови облдержадміністрації, голови обласної ради профспілок та голови обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» до керівників підприємств, установ, організацій та голів профкомів про своєчасність укладання нових або пролонгації чинних колективних договорів.

 

Більше статей...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання