Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Колективно - договірна робота

Профкомам на замітку: статистична звітність щодо колективних договорів

У рамках державних статистичних спостережень підприємства, установи, організації подають до закладів статистики інформацію про укладання колективних договорів. Відповідні дані вписуються в окремий розділ VI «Інформація про укладання колективних договорів» у Звіті з праці (форма 1-ПВ (квартальна), затверджена Наказом Держстату України від 16.08.2012 №355 і введена в дію, починаючи зі звіту за І квартал 2013 року). Звіт з праці подається підприємством, установою, організацією за підписом керівника та/або особи, відповідальної за достовірність наданої інформації. До заповнення окремих рядків можуть залучатися і голови профкомів.

Детальніше...

Укладення колективного договору на підприємстві з двома первинними профспілковими організаціями

Запитання:На підприємстві між роботодавцем і профспілковою організацією укладено колективний договір. Протягом дії колдоговору утворюється ще одна профспілкова організація, яка хоче приєднатися до колдоговору, внести до нього зміни, а також брати участь у формуванні проекту колдоговору надалі. Чи можна це зробити? Яким чином?

Відповідь:Згідно із статтею 9 Закону України «Про колективні договори і угоди» (далі – Закон), положення колективного договору поширюються і є обов'язковими для всіх працівників підприємства, незалежно від того, є вони членами профспілки чи ні. Тобто на членів другої профспілки також поширюються положення колективного договору, що вже укладено і діє на підприємстві.

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання