Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Колективно - договірна робота

Вивчаємо стан колективно-договірного регулювання та соціальну ситуацію: на підприємстві проведено опитування

_1.png

У серпні п.р. на ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» за ініціативою відділення Національної служби посередництва та примирення в Миколаївській області облпрофрадою проведено опитування, яке дає змогу оцінити в цілому стан соціально-трудових відносин, рівень обізнаності трудового колективу щодо колективно-договірної роботи на підприємстві та рівень задоволеності нею.

Детальніше...

Підписано тристоронній лист-звернення до керівників підприємств, установ та організацій області, голів профспілкових організацій

Миколаївська обласна державна адміністрація, обласна організація роботодавців "Промисловці та підприємці Миколаївщини" та обласна рада профспілок, враховуючи значні потенційні можливості колективних договорів у підвищенні ефективності та конкурентоспроможності виробництва, забезпеченні соціального прогресу, звертаються до підприємств, установ та організацій області всіх форм власності, які використовують найману працю, із рекомендацією підвести підсумки виконання зобов’язань по колективних договорах за 2017 рік, а також активізувати роботу по укладанню нових або подовженню дії раніше укладених колективних договорів на 2018 рік.

На допомогу профспілковому активу розроблено методичні Рекомендації по укладенню колективних договорів на 2018 рік

Миколаївська обласна рада профспілок,  з метою надання первинним профспілковим організаціям методичної допомоги щодо організаційного забезпечення підготовки, прийняття та контролю за виконанням колективного договору, розробила Рекомендації про порядок розробки, укладання та виконання колективних договорів.

  В Рекомендаціях поетапно визначено порядок ведення колективних переговорів з укладання колдоговору: наведено зразки документів, необхідних у практичній колдоговірній роботі; докладно викладено зміст розділів колдоговору та основні правові форми впливу на роботодавців; рекомендовані додатки до колдоговору.

Документи:
Скачать файл (РЕКОМЕНДАЦІЇ 2018 рік.doc)РЕКОМЕНДАЦІЇ 2018 рік.doc1967 Kb

Спільне звернення Миколаївського міського голови та голови Миколаївської обласної ради профспілок до керівників підприємств, установ, організацій та голів профкомів про своєчасність укладання колдоговорів

З метою активізації колдоговірної кампанії-2017 підписано спільне  зверення Миколаївського міського голови та  голови Миколаївської обласної ради профспілок до керівників підприємств, установ, організацій та голів профкомів про своєчасність укладання нових або продовження дії чинних колективних договорів із внесенням необхідних змін та доповнень.

Звертаємо Вашу увагу, що текст звернення опублікований у газеті «Вечерний Николаев» № 11 від 02.02.2017 на 6 сторінці.

Детальніше...

Звернення голови обласної ради профспілок до керівників підприємств, установ, організацій та голів профкомів про активізацію колективно-договірної роботи

Керівникам підприємств, установ

та організацій області,

головам профспілкових організацій

Миколаївська обласна рада профспілок звертається до керівників та голів профспілкових організацій підприємств, установ та організацій області всіх форм власності, які використовують найману працю, із рекомендацією підвести підсумки виконання зобов’язань по колективних договорах 2016 року, а також активізувати роботу по укладанню нових або подовженню дії раніше укладених колективних договорів на 2017 рік.

Колективний договір забезпечує стабільні відносини між роботодавцем та працівниками, сприяє доброму соціальному клімату в колективі, дає можливість запобігти конфліктам при умові його виконання, а відтак – забезпечує на підприємстві ефективні виробничі відносини.

Сучасний колективний договір, укладений з урахуванням можливостей підприємства, повинен враховувати та забезпечувати життєво важливі потреби працівників – збереження робочих місць, гідну заробітну плату та недопущення її заборгованості, збереження здоров’я через безпечні умови праці, розширення соціальних гарантій та визначення конкретного механізму їх реалізації. Такий колдоговір є надійною основою для соціального захисту працівників, він дисциплінує та згуртовує трудовий колектив, підвищує відповідальність адміністрації підприємства,забезпечує працівникам можливість і мотивацію працювати якісно і продуктивно та сприяє впевненості у майбутньому як роботодавця так і працівників.

Рекомендуємо укласти колективні договори на наступний період не пізніше березня 2017 року з подальшою їх реєстрацією у місячний термін.

При розробці колдоговорів обов’язково мають бути додержані, в якості мінімальних гарантій, норми трудового законодавства України, а також положення Генеральної угоди на 2016-2017 роки, галузевих угод, територіальної Угоди з регулювання соціально-економічних питань.

Звертаємо увагу, щоправові засади розроблення, укладення та виконання колективних договорів визначені Законами України “Про колективні договори і угоди” та “Про соціальний діалог в Україні”, Кодексом законів про працю України та  Господарським кодексом України.

Голова Миколаївської обласної ради профспілок                                                    Ю.П.Толмачов

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< вересня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання