Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Колективно - договірна робота

Контроль за виконанням колективного договору і види відповідальності за невиконання його зобов'язань

-.jpg

Контроль за виконанням колективного договору проводиться безпосередньо сторонами, що його уклали, чи уповноваженими ними представниками. Для ефективного здійснення контролю сторони зобов'язані надавати необхідну для цього наявну інформацію.

Крім того, сторони, що підписали колективний договір, щорічно в строки, передбачені колективним договором, звітують про його виконання.

Детальніше...

Щодо чинності колдоговору

5.jpg

За статтею 1 Закону України «Про колективні договори і угоди» (далі – Закон) колективний договір укладається на основі чинного законодавства, прийнятих сторонами зобов'язань з метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин і узгодження інтересів працівників та роботодавців.

Детальніше...

Основні завдання колдоговірної роботи на 2019 рік

Постановою Федерації профспілок України від 20.09.2018 № П-16-7 схвалено Основні завдання колдоговірної роботи на 2019 рік. Членським організаціям ФПУ необхідно при укладанні колективних договорів зосередити увагу на зазначених завданнях, зокрема щодо:

недопущення масового скорочення працівників;

-  обов’язкового погодження з профспілкою питання зміни істотних умов праці;

недопущення заборгованості із заробітної плати;

щорічне зростання середньої заробітної плати вище рівня інфляції;

дотримання гарантій прав працівників на охорону праці та створення умов для гідної праці;

забезпечення здорових та безпечних умов праці на кожному робочому місці;

виконання в повному обсязі наданим профспілкам законодавчих повноважень щодо представництва і захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок.

Детальніше...

Спільне звернення Миколаївської обласної державної адміністрації, Миколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» та Миколаївської обласної ради профспілок щодо своєчасності укладання колдоговорів

       З метою активізації колдоговірної кампанії-2019 підписано спільне звернення Миколаївської обласної державної адміністрації, Миколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» та Миколаївської обласної ради профспілок до керівників підприємств, установ, організацій та голів профкомів щодо своєчасності укладання нових або продовження дії чинних колективних договорів із внесенням необхідних змін та доповнень.

Документи:
Скачать файл (Звернення.pdf)Звернення.pdf301 Kb

Чи можливо у колективному договорі передбачити відпустку без збереження заробітної плати тривалістю понад 15 календарних днів на рік?

За сімейними обставинами та з інших причин працівнику може надаватися відпустка без збереження заробітної плати на термін, обумовлений угодою між працівником та роботодавцем, але не більше 15 календарних днів на рік (ч. 2 ст. 84 КЗпП України, ст. 26 Закону України «Про відпустки» - далі Закон).

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< грудня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання