Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Колективно - договірна робота

Час оновлювати колективні договори – спільне звернення Миколаївського міського голови та голови Миколаївської облпрофради

alt

З метою активізації колдоговірної кампанії-2021 підписано спільне звернення Миколаївського міського голови та голови Миколаївської обласної ради профспілок до керівників та голів профспілкових організацій підприємств, установ, організацій м. Миколаєва з рекомендацією підвести підсумки виконання зобов’язань по колективних договорах протягом 2020 року, а також розпочати роботу з укладання нових або внесення змін та доповнень до діючих колективних договорів.

Повідомна реєстрація колективних договорів у запитаннях і відповідях

alt

З 31 серпня 2019 року набула чинності нова редакція Порядку повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 768.

Детальніше...

Встановлення у колективному договорі додаткових відпусток: що з фінансуванням?

alt

Відповідно до статті 1 Закону України «Про колективні договори і угоди», колективний договір, угода укладаються на основі чинного законодавства, ухвалених сторонами зобов’язань з метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин й узгодження інтересів працівників та роботодавців.

За статтею 7 Закону України «Про колективні договори і угоди», зміст колективного договору визначається його сторонами. Колективний договір може передбачати додаткові порівняно з чинним законодавством й угодами гарантії, соціально-побутові пільги.

Детальніше...

Профспілки, організація роботодавців та органи влади нагадують про необхідність актуалізації колективних договорів – спільне звернення

alt

З метою активізації колдоговірної кампанії-2020 підписано спільне звернення Миколаївської обласної державної адміністрації, Миколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» та Миколаївської обласної ради профспілок до керівників підприємств, установ, організацій та голів профспілкових організацій щодо своєчасності проведення моніторингу виконання зобов’язань по колективних договорах у 2019 році та укладання нових або актуалізації укладених колективних договорів на 2020 рік.

З аналогічними рекомендаціями до керівників та голів профспілкових організацій підприємств, установ та організацій м.Миколаєва звернулись також Миколаївська міська рада, її виконавчий комітет та Миколаївська обласна рада профспілок.

Внесено зміни до порядку повідомної реєстрації колективних угод та колективних договорів – що нового?

alt

Кабінет Міністрів України своєю постановою від 21.08.2019 № 768 змінив порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, змін і доповнень до них.

Новий порядок покликаний спростити процедуру повідомної реєстрації.

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< лютого 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання