Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Охорона праці і здоров'я

Заявку щодо визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду, роботодавцям слід надати до 1 грудня

alt

Процедуру проведення медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, та осіб віком до 21 року визначено Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій, який затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246 та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.07.2007 за № 846/14113 (далі – Порядок).

Відповідно до п.2.2. Порядку до 1 грудня поточного року закладами державної санітарно-епідеміологічної служби (зараз – територіальними органами Держпраці) складається Акт визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду на наступний рік. Зазначений Акт складається за заявками роботодавців (їх представників), за участю представників первинної профспілкової організації або уповноваженої працівниками особи. Заявки повинні надійти до Управління Держпраці у вищезазначений термін.

Детальніше...

Для кого випадок інфікування коронавірусною інфекцією є професійним захворюванням – інформує Держпраці

alt

Управління Держпраці у Чернівецькій області нагадує категорії працівників, для яких випадок інфікування коронавірусною інфекцією є професійним захворюванням:

- медичні та інші працівники, що виконують професійні обов’язки в умовах підвищеного ризику зараження збудниками інфекційних хвороб;

- працівники, які надають медичну допомогу хворим на інфекційні захворювання;

- працівники, котрі проводять роботу з живими збудниками та в осередках інфекційних хвороб, а також проводять дезінфекційні заходи тощо.

Детальніше...

Атестація робочих місць за умовами праці: чи можна провести раніше ніж через 5 років?

alt

Згідно з частиною 4 ст. 43 Конституції України кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці.

Однією з вимог, яка ставиться до роботодавця та дає можливість забезпечити належні умови праці працівникам, є обов’язок проведення атестації робочих місць за умовами праці (далі – атестація).

Процес проведення атестації на підприємстві врегульовано Порядком проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 №442 (зі змінами, далі – Порядок), та Методичними рекомендаціями для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженими постановою Мінпраці України від 01.09.1992 №41 (зі змінами, далі – Методичні рекомендації).

Детальніше...

Рекомендації щодо запровадження запобіжних заходів розповсюдження COVID-19 на робочих місцях в установах, на виробництві

alt

Федерація профспілок України розробила Рекомендації щодо запровадження запобіжних заходів розповсюдження COVID-19 на робочих місцях в установах, на виробництві та Рекомендації щодо основних дій профспілок стосовно захисту безпеки і здоров’я працівників під час карантину та запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (додаються).

Про порядок проведення медичних оглядів водіїв

alt

Порядок проведення щозмінного передрейсового та післярейсового медичних оглядів водіїв транспортних засобів затверджений Наказом МОЗ України, Міністерства внутрішніх справ України від 31.01.2013 №65/80 (із змінами, внесеними згідно з Наказом МОЗ України, Міністерства внутрішніх справ України від 22.01.16 №37/45) «Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів» (далі – Положення).

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання