Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Охорона праці і здоров'я

Якщо на підприємстві немає акумуляторника

            Водій автотранспортного засобу залучається до експлуатації акумуляторної батареї, а не до її обслуговування.

         До обслуговування акумуляторних батарей залучають професійно підготовленого працівника (акумуляторник — код професії 7141 за Класифікатором професій ДК 003:2010) або електромонтажник акумуляторних батарей (код професії 7241), віком понад 18 років, який пройшов медичний огляд, інструктаж, навчання та перевірку знань з питань охорони праці та пожежної безпеки, має кваліфікаційну групу з електробезпеки не нижче ІІІ, забезпечений спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту, справним робочим інвентарем та засобами надання першої лікарської допомоги (п. 5.22 розділу V Правил експлуатування акумуляторних свинцевих стартерних батарей колісних транспортних засобів і спеціальних машин, виконаних на колісних шасі, затверджених наказом Мінтрансу України від 02.01.1998 № 4; НПАОП 40.1-1.21-98).

         Обслуговування акумуляторних батарей можуть також виконувати працівники спеціалізованої організації на договірних умовах.

Протягом якого строку роботодавець має зберігати документи, складені за результатами атестації робочих місцт за умовами праці?

Під час проведення експертизи умов праці фахівці Державної експертизи умов праці обов язково перевіряють наявність та правильність оформлення матеріалів атестації робочих місць за умови праці, а саме: наказ по підприємству про проведення атестації, перелік робочих місць, що підлягають атестації, протоколи санітарно-гігієнічних досліджень, фотографії робочого часу, карти умов праці, наказ про результати проведення атестації тощо.

Детальніше...

Оздоровлення дітей влітку 2014 року

alt

Правлінням Миколаївського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності затверджено перелік дитячих оздоровчих закладів Миколаївської області, які будуть частково фінансуватися за рахунок коштів ФСС з ТВП в 2013 році.

В 2014 році році для фінансування оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів ФСС з ТВП встановлено такі граничні норми витрат у дитячих закладах оздоровлення протягом оздоровчої зміни:

        -на харчування однієї дитини (у частині вартості набору продуктів харчування) - не більше 43 гривень на один день;

         -на лікування та культурне обслуговування однієї дитини -не більше 3 гривень на один день.

.

Заходи з нагоди Всесвітнього дня охорони праці в центрі уваги профспілок Миколаївщини

          1363938627 5246

         Згідно плану заходів ФПУ з підготовки та проведення у 2014 році Дня охорони праці в Україні під девізом: “Безпека праці та здоров'я під час використання хімічних речовин на виробництві” та на виконання наказу Держгірпромнагляду України від 22.04.2014 року № 57 «Про затвердження складу Оргкомітету з підготовки та проведення заходів з нагоди проведення в Україні 28 квітня Дня охорони праці» в області було створено Організаційний комітет та затверджено Робочий план заходів щодо проведення Тижня охорони праці з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці.

Детальніше...

Про роботу з персональним комп'ютером

          Працівники, які цілий день працюють за комп'ютерами, наполягають, що за шкідливі умови праці вони мають право на забезпечення молоком.

         Статтею 7 Закону України “Про охорону праці” від 14.10.1992 № 2694- ХІІ визначено, що право на пільги і компенсації, у т.ч. безплатне отримання молока або рівноцінних харчових продуктів, мають працівники, зайняті на роботах із шкідливими і важкими умовами праці.

         Віднесення робіт до категорії із шкідливими і важкими умовами праці можливе тільки на підставі результатів атестації робочих місць за умовами праці, згідно з Порядком проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженим постановою КМУ від 01.08.1992 № 442.

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання