Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Охорона праці і здоров'я

Реабілітація за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Одним із найголовніших завдань Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є не тільки оплата листка непрацездатності (лікарняного), а й швидке повернення застрахованої особи до роботи після тривалої непрацездатності. Саме тому, працюючий, який гостро хворіє, може отримати послуги з відновлювального лікування за рахунок коштів Фонду.

Детальніше...

Про комісію з соціального страхування

     Створення комісії із соціального страхування на кожному підприємстві, що використовує найману працю, незалежно від форми власності та господарювання обумовлено потребою забезпечити дотримання прав застрахованих осіб на призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг.

Детальніше...

Підвищення кваліфікації відповідальних за проведення медичних оглядів водіїв

          Нове Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів , затверджене наказом МОЗ , МВС України від 31.01.2013 № 65/80, зареєстроване Мінюстом України 22.02.2013 № 308/22840 не містить вимоги щодо навчання медичних працівників методам проведення щозмінних медичних оглядів у ДП “Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій” МОЗ або у його філіях. Також не передбачено необхідності отримання медичним працівником спеціального штампу з висновком про придатність водія до керування транспортом.

Детальніше...

Зменшення розміру одноразової допомоги потерпілому у разі нещасного випадку внаслідрк порушення ним нормативних актів про охорону праці

          Відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999 № 1105- XIV (у редакції Закону України від 28.12.2014 № 77- VIII) одноразова допомога потерпілому у разі нещасного випадку на виробництві призначається у разі стійкої втрати працездатності. Тобто лише у разі, якщо потерпілому за результатами огляду медико-соціальної експертної комісії встановлено відсотки втрати прецездатності (стійка втрата працездатності), він має прааво на отримання одноразової допомоги. В іншому разі потерпілий не має права на таку допомогу.

Детальніше...

Захистити права працівника

          Якщо атестація робочих місць на підприємстві не проводилася, неможливо підтвердити право на пенсію за віком на пільгових умовах, щорічну додаткову відпустку, скорочену тривалість робочого часу працівникам, професії яких передбачені відповідними списками. Крім цього, неможливо визначити право працівників на підвищену оплату праці, безоплатне отримання молока або інших рівноцінних харчових продуктів тощо.

         Для захисту своїх прав праціник може звернутися до комісії з трудових спорів підприємства або оскаржити дії чи бездіяльність керівництва в судовому порядку.

                   За матеріалами видання Праця і зарплата №1-2/2015

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< листопада 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання