Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Охорона праці і здоров'я

Атестацію робочих місць за умовами праці не проведено своєчасно: чи діють результати попередньої атестації?

alt

Мінсоцполітики у своєму листі від 20.06.2019 № 939/0/206-19 надало роз’яснення щодо забезпечення працівників правом на пільги за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та чинності результатів атестації робочих місць за умовами праці у випадку її несвоєчасного проведення.

Відповідно до статті 7 Закону України "Про охорону праці", працівники, зайняті на роботах із шкідливими та важкими умовами праці, безоплатно забезпечуються лікувально-профілактичним харчуванням, молоком або рівноцінними харчовими продуктами, газованою солоною водою, мають право на оплачувані перерви санітарно-оздоровчого призначення, скорочену тривалість робочого часу, щорічну додаткову оплачувану відпустку, пільгову пенсію, оплату праці в підвищеному розмірі та інші пільги і компенсації, що надаються в порядку, визначеному законодавством.

Детальніше...

Роз’яснення Фонду соціального страхування України стосовно оплати листків непрацездатності

alt

Фонд соціального страхування України компенсує застрахованим особам втрачений за період догляду за хворою дитиною або членом сім’ї заробіток, починаючи з першого дня догляду. Розмір допомоги залежить від тривалості страхового стажу і визначається на загальних підставах.

Надання допомоги з тимчасової втрати працездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 календарних днів. А в разі стаціонарного лікування – за весь час перебування застрахованої особи у стаціонарі разом із хворою дитиною.

Детальніше...

З 1 липня набув чинності новий порядок розслідування нещасних випадків

alt

Нова редакція Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві була затверджена постановою КМУ від 17.04.2019 № 337 та набула чинності 01.07.2019.

Дія документу розширена на всіх застрахованих (офіційно працевлаштованих) осіб, фізичних осіб-підприємців, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, членів фермерських господарств, осіб, які працюють на умовах цивільно-правового договору та ін.

Детальніше...

Атестація робочих місць за умовами праці, якщо виробничі потужності орендуються

alt

Атестація робочих місць за умовами праці проводиться на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форм власності й господарювання, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я, а також на їхніх нащадків, як тепер, так і в майбутньому.

Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації покладається на керівника підприємства, організації.

Детальніше...

До уваги голів членських профспілкових організацій!

alt

На порядку денному - оздоровлення дітей

Літо розпочалося! Це час гарно відпочити та набратися сил, нових вражень та чудового настрою на цілий рік!

Дитячі оздоровчі заклади нашої області запрошують батьків та їх дітей оздоровитися на березі Чорного моря в Очаківській, Рибаківській та Коблевській зонах.

Пропонуємо до вашого відома перелік дитячих закладів оздоровлення та відпочинку розташованих в курортних зонах Миколаївській області.

Документи:
Скачать файл (Перелік ДОЗ 2019.doc)Перелік ДОЗ 2019.doc57 Kb

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання