Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Статті

Підсумки діяльності ФПУ в 2014 році (ІНФОРМАЦІЙНИЙ МАТЕРІАЛ)

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ ЗАХИСТ

І.У сфері виробничої політики та колективно-договірного регулюванння:

І. З метою захисту економічних інтересів працівників у разі затримки заробітної плати фахівцями Федерації профспілок України розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення своєчасної виплати заробітної плати». Завдяки ініціативам ФПУ у Верховній Раді України попереднього скликання було зареєстровано три законопроекти, які ґрунтувалися на профспілкових пропозиціях щодо відшкодування працівнику втрат, пов’язаних із затримкою виплати винагороди за працю.

Детальніше...

На розгляді сторін соціального діалогу — актуальні питання у сфері зайнятості

99 16.10.2014

    16 жовтня 2014 року під головуванням голови Миколаївської облпрофради Юрія Толмачова відбулося чергове засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення Миколаївської області. У заході взяли участьчлени комітету зі сторони профспілок, роботодавців та органів виконавчої влади.

    В ході засідання членами комітету було розглянуто та прийнято в новій редакції Положення про координаційний комітет сприяння зайнятості населення Миколаївської області, а також визначено черговість та термін головування в комітеті представників сторін. Головою комітету терміном на один рік було обрано заступника голови облдержадміністрації, співголовувідпредставниківорганів виконавчої влади Оксану Янішевську.

Детальніше...

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «ПРОФСПІЛКИ ВИМАГАЮТЬ ВІД ВЛАДИ ПОВАЖАТИ ПРАВА ПРОСТИХ ГРОМАДЯН»

OGV

top left ua

17 жовтня у всьому світі відзначають як День боротьби з бідністю. Ця дата для сьогоднішньої України логічно продовжує Всесвітній день дій за гідну працю, який відзначався 7 жовтня. 

Про те, що нині турбує профспілки як найчисленнішу громадську організацію, які вимоги вони висувають владі, ми ведемо розмову з Головою Федерації профспілок України Григорієм ОСОВИМ.

«До категорії бідних в Україні треба віднести майже 70 відсотків населення»

- Григорію Васильовичу, в останній час все гучніше чути голос профспілок як захисників соціально-економічних прав та законних інтересів людини праці. Так, з ініціативи Федерації профспілок України 7 жовтня у Києві відбувся Всеукраїнський форум профспілок «За гідну працю та добробут людини». Наскільки, на Ваш погляд, ця тема зараз актуальна для України?

Детальніше...

Григорій Осовий: «Профспілки підтримали відновлення повноважень і функцій Державної служби зайнятості та правління Фонду соцстрахування від безробіття»

СПО об’єднань профспілок підтримав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Державної служби зайнятості». Про це повідомив В.о. Голови ФПУ Григорій Осовий.

«З ініціативи попереднього Уряду у 2001 році були внесені зміни до Закону «Про зайнятість населення» та Закону «Про обов’язкове державне соціальне страхування від безробіття», якими було скорочено кількість членів правління у Фонді соціального страхування на випадок безробіття до п’яти осіб замість п’ятнадцяти, як це має місце в інших фондах соцстрахування, - сказав він. – Було також скасовано Наглядову раду Фонду і фактично значно урізано права і повноваження його правління. Також планувалось утворити Державну  службу зайнятості як центральний орган виконавчої влади. Профспілки ще до прийняття таких змін висловлювали категоричну незгоду с підходами, які ініціював Уряд, мотивуюче тим, що це йде на шкоду соціальному діалогу, відкритості і прозорості діяльності цього Фонду, фактично усуває працівників від контролю над  використанням коштів, оскільки правління мало обмеженні функції  контролю і більшу частину їх передавалося Державної службі зайнятості. Але, нажаль, під час голосування у Верховної Раді за відповідний законопроект проурядова частина парламенту проголосувала «за», не задумуючись над наслідками».

Детальніше...

В рамках участі у всеукраїнській профспілковій дискусії. СЕРГІЙ КОНДРЮК: Завтра. Яким воно буде для трудової України?

Не піддаючи жодному сумніву курс на розбудову Незалежної Держави, не вдаючись в екскурс прожитих років Незалежною Україною, задамось питанням правильності вибору економічної доктрини розвитку країни. Напевне є симпатики того, як формувалась наша національна та регіональні економіки, є й ті хто з різних причин вважає хибним шлях, вибраний «новими українськими бізнесменами».

Моя суб’єктивна точку зору базується на спробі дати відповіді на наступні питання:

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання