Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Юридичні консультації

Як будувати трудові відносини у випадку тимчасової відсутності працівника на підприємствах недержавної форми власності

      Питання, яким чином забезпечити виконання обов’язків працівника на період його тимчасової відсутності, актуальне не лише влітку, у період відпусток, адже постає і у випадку перебування працівника у відрядженні, відсутності через хворобу та ін. Відповідно до чинного законодавства, у такій ситуації можливими є декілька способів побудови трудових відносин.

   Тимчасово відсутнім вважається працівник, відсутній у період його тимчасової непрацездатності, у зв’язку із щорічною відпустко,,ю, відпусткою без збереження заробітної плати, відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами, для догляду за дитиною, у зв’язку з проходженням медичного обстеження, відрядженням; навчанням на курсах підвищення кваліфікації, призовом на військові збори та ін. Відповідно до чинного законодавства, за відсутнім працівником у зазначені періоди зберігається місце роботи (посада).

У цей час виникає необхідність виконання більшого обсягу роботи наявними на цей момент кадрами. Чинним законодавством установлено такі способи виконання працівниками додаткових обов’язків:

-       тимчасове заступництво;

-       виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника;

-       суміщення професій (посад);

-       розширення зони обслуговування, збільшення обсягу виконуваних робіт.

 

Детальніше...

Як відновити трудову книжку у разі її втрати після звільнення?

Відповідно до статті 48 Кодексу законів про працю України (далі за текстом — КЗпП) основним документом, що підтверджує трудовий стаж, є трудова книжка. За відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, у т. ч. про час роботи на конкретному підприємстві, в установі, організації трудовий стаж підтверджується на підставі інших документів, виданих за місцем роботи, служби, навчання, архівними установами, а в окремих випадках — показаннями свідків.

Із урахуванням положень Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін'юсту, Мінсоцзахисту населення України від 29 липня 1993 р. № 58, та Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 р. № 637, можливі такі варіанти підтвердження трудового стажу.

Детальніше...

Щодо переважного права на залишення на роботі

Міністерство соціальної політики надає роз'яснення в листі від 21.05.2012 № 80/06/187-12 щодо переважного права на залишення на роботі.

Згідно зі статтею 42 Кодексу законів про працю України при скороченні чисельності чи штату працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці переважне право на залишення на роботі надається працівникам з більш високою кваліфікацією і продуктивністю праці.

Законодавством не передбачені критерії і порядок визначення працівників із більш високою кваліфікацією та продуктивністю праці.

Детальніше...

Роз'яснення щодо порядку припинення трудового договору за ч.3 ст. 38 КзпП України згідно з листом Міністерства соціальної політики від 27.04.2012 р. № 69/06/186-12

Частиною третьою статті 38 КзпП передбачено, що працівник має право у визначений ним строк розірвати трудовий договір за власним бажанням, якщо власник або уповноважений ним орган не виконує законодавство про працю, умови колективного чи трудового договору.


Детальніше...

Роз'яснення щодо запровадження підсумованого обліку робочого часу відповідно до листа Міністерства соціальної політики від 05.07.2012 р. N 229/13/116-12

Згідно зі статтею 61 КЗпП України на безперервно діючих підприємствах, в установах, організаціях, а також в окремих виробництвах, цехах, дільницях, відділеннях і на деяких видах робіт, де за умовами виробництва (роботи) не може бути додержана встановлена для даної категорії працівників щоденна або щотижнева тривалість робочого часу, допускається за погодженням з профспілковим комітетом підприємства, установи, організації запровадження підсумованого обліку робочого часу з тим, щоб тривалість робочого часу за обліковий період не перевищувала нормального числа робочих годин.


Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< листопада 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання