Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Юридичні консультації

Чи є обґрунтованою та законною відмова роботодавця в наданні щорічної відпустки працівникові, який працює за сумісництвом?

Працівник, який уклав трудовий договір про роботу за сумісництвом, перебуває у трудових відносинах з підприємством, установою, організацією і тому має право на оплачувану щорічну відпустку. Це узгоджується також із статтею 56 КЗпП України, оскільки робота за сумісництвом є одним з різновидів роботи на умовах неповного робочого часу. Частиною третьою цієї статті передбачено, що при роботі на умовах неповного робочого часу гарантовано недопущення будь-яких обмежень обсягу трудових прав працівників.

Грошова компенсація за невикористану відпустку при поновленні на роботі

Працівника, звільненого за ініціативою власника поновлено на роботі. Перед звільненням йому виплатили грошову компенсацію за невикористану відпустку. Чи може працівник вимагати повернення підприємству отриманої компенсації та з якого часу слід обраховувати період, за який йому має надаватися щорічна відпустка?  

Відповідно до ч.1 ст. 235 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП) у разі звільнення без законної підстави або незаконного переведення на іншу роботу працівник повинен бути поновлений на попередній роботі органом, який розглядає трудовий спір.

Детальніше...

Переважне право повернення на посаду

            Досить часто працівники звертаються з такого питання: “Керівник просить мене звільнитися за угодою сторін або за власним бажанням, пояснюючи це фінансовою неспроможністю підприємства утримувати існуючий склад працівників та обіцяє, що коли мою посаду відновлять, то я за законом буду мати переважне право на прийняття саме на цю посаду?”                

            Статтею 42-1 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП) передбачено, що працівник, з яким розірвано трудовий договір з підстав, передбачених п. 1 ст. 40 Кодексу (крім випадку ліквідації підприємства, установи, організації), протягом одного року має право на укладення трудового договору у разі поворотного прийняття на роботу, якщо власник або уповноважений ним орган проводить прийняття на роботу працівників аналогічної кваліфікації.

Детальніше...

У яких випадках допускається встановлення випробування при прийнятті на роботу?

Стаття 26 Кодексу Законів про працю України дозволяє при укладенні трудового договору встановлювати обумовлене угодою сторін випробування з метою перевірки відповідності працівника роботі, яка йому доручається.

Умова про випробування обов'язково має бути обумовлена в наказі (розпорядженні) про прийняття на роботу. Слід мати на увазі, що надалі, протягом усього періоду випробування, на відповідних працівників поширюється законодавство про працю.

Детальніше...

Повернення з відрядження

         Працівник повернувся з відрядження у другій половині дня і поїхав додому. Наступного дня керівник почав погрожувати відрядженому працівникові звільненням, оскільки, на його думку, при поверненні з відрядження працівник мав того ж дня вийти на роботу. Чи є підстави для звільнення у такому випадку?

Відповідно до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 13.03.1998 р. № 59 (далі — Інструкція), встановлено порядок відрядження в межах України працівників підприємств усіх форм власності.

Зокрема, п. 1. розділу ІІ Інструкції встановлено, що керівник підприємства направляє працівників у відрядження за наказом (розпорядженням) із зазначенням: пункту призначення, назви підприємства, куди відряджається працівник, тривалості й мети відрядження.

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання