Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Практична допомога профкому

НОТАРІАЛЬНЕ ЗАСВІДЧЕННЯ СПРАВЖНОСТІ ПІДПИСУ

До Миколаївської обласної ради профспілок (далі - облпрофрада) звертаються членські організації стосовно надання роз’яснень щодо законності вимог до оформлення документів, що подаються профспілками для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі.

Документи:
Скачать файл (М-нюст.doc)М-нюст.doc446 Kb

Детальніше...

ПІДВИЩЕННЯ ОКЛАДІВ ПРАЦІВНИКІВ ДО РІВНЯ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА ПЕРЕГЛЯД ОКЛАДУ ПРАЦІВНИЦІ, ЯКА ПЕРЕБУВАЄ У ВІДПУСТЦІ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ДИТИНОЮ

З 1 січня 2017 року роботодавець не зобов'язаний встановлювати посадовий оклад у штатному розписі у розмірі не меншому за мінімальну заробітну плату. Такий обов'язок у роботодавця справді був до 01.01.2017 р. - до внесення змін Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 № 1774-VIII до КЗпП України і Закону України «Про оплату праці».

Детальніше...

ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ПРАЦІВНИКА ПІСЛЯ ДЕМОБІЛІЗАЦІЇ

Відповідно до ч. 3 ст. 119 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП України) за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб - підприємців, в яких вони працювали на час призову.

Детальніше...

Членство в профспілці

    Відповідно до ст.7 Закону України «Про професійні спілки» членами профспілок можуть бути особи, які працюють на підприємстві, в установі, організації незалежно від форм власності і видів господарювання або у фізичної особи, яка використовує найману працю.Також членами профспілки можуть бути особи, які забезпечують себе роботою самостійно або навчаються.

Громадяни України мають право на основі вільного волевиявлення без   будь-якого дозволу створювати профспілки, вступати до них та виходити з них на умовах і в порядку, визначених їх статутами, брати участь у роботі профспілок.

     Іноземні громадяни та особи без громадянства не можуть створювати профспілки, але можуть вступати до профспілок, якщо це передбачено їх статутами.

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання