Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з фінансових питань до завідувачки фінансового відділу-головного бухгалтера облпрофради

Кушнір Лілії Іванівни за тел. 068-865-82-31;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

«НІ!» – наступу на трудові та профспілкові права. В Миколаєві проведено інформаційне пікетування

alt

На виконання рішення засідання Президії Федерації профспілок України, 30 червня п.р. у центрі міста Миколаєва, на вул.Адміральській, відбулося інформаційне пікетуванняпрофспілок з вимогою не допустити прийняття антипрофспілкового законопроекту № 2681 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)» та інших антисоціальних законодавчих актів. Зокрема законопроєкт №2681 передбачає дискримінаційні норми щодо прав працюючих на об’єднання в професійні спілки для захисту своїх прав, заборону профспілкової правозахисної діяльності, а саме заборону створення первинних профспілкових організацій на підприємствах та установах чисельністю менше 10 працівників, і тим самим позбавлення можливостей захисту трудових прав, відсторонення профспілок від колективно-договірного регулювання і соціального діалогу, встановлює державний контроль над профспілками.

alt

Учасники пікету також вимагали відсторонити Галину Третьякову з посади голови комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів за проведення антисоциальної політики та антигуманну позицію по відношенню до жінок; відновити робочі місця та надати фінансову підтримку працівникам.

alt

alt

В акції взяло участь близько 50 осіб, серед яких – голови та представники обласних та міських галузевих профспілкових організацій, голови та профспілковий актив первинних профорганізацій підприємств та установ м.Миколаєва. Учасники заходу висловили свою позицію гаслами: «Ні – законопроєкту №2681!», «Зупинимо знищення профспілок!», «Ні – тиску влади на профспілки!», «Профспілка – захист трудової людини!», «Законопроєкт №2681 – порушує Конституцію України!», «Третьякова знищує профспілки! Геть Третьякову!» та ін.

alt

Голова облпрофради Юрій Толмачов дав інтерв’ю телеканалу «Суспільне мовлення». Голова облпрофради наголосив на неприпустимості розгляду Верховною Радою України законопроєкту №2681, оскільки ним передбачено норми, які суттєво обмежують права та гарантії діяльності профспілок, базові права людини, закріплені Конституцією України, рядом ратифікованих Україною фундаментальних конвенцій МОП, Загальною декларацією прав людини, міжнародними пактами про економічні, соціальні та культурні права, а також про громадянські та політичні права.

alt

alt

Наша боротьба буде продовжуватися!

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< серпня 2020 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання