Миколаївська обласна рада
професійних спілок

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ. Григорій Осовий: «Профспілки все роблять для відновлення соціального діалогу, але готові використовувати весь арсенал захисту прав людини праці»

alt

Про це Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий заявив під час прес-конференції на тему: «Про дії профспілок щодо недопущення прийняття законодавчих ініціатив, які порушують права найманих працівників і профспілок!», що відбулась 25 червня в інформаційній агенції УНІАН.

У прес-конференції також взяли участь Михайло Волинець, заступник Голови СПО, голова Конфедерації вільних профспілок України, народний депутат України; Анатолій Широков, заступник Голови СПО, голова Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок, Вадим Бубняк, голова Федерації профспілок транспортників України.

«Ми твердо переконані, що зараз є всі передумови для співпраці усіх соціальних партнерів – профспілок, роботодавців, Уряду – для того, щоб у цих складних умовах зробити кроки вперед для досягнення покращення соціально-економічної ситуації в Україні, підвищення рівня захисту законних прав та інтересів працівників, - наголосив Григорій Осовий. – Ми зі свого боку зробили для цього багато. Мова йде і про чисельні звернення до керівництва держави, уряду, парламенту, окремих міністерств і відомств з конкретними пропозиціями, і про нашу солідарну підтримку трудових колективів, медиків, працівників підприємств. Профспілки готові до соціального діалогу, але, якщо влада не дослухається до нашого заклику і буде ігнорувати профспілки, трудові колективи, людей праці, ми готові і до активних дій – вуличних акцій протесту, інформаційних пікетувань. Але, вважаємо, все ж краще сісти за круглий стіл переговорів і вести діалог».

Під час заходу було оголошено позицію національних профцентрів – членів Спільного представницького об’єднання профспілок та заходи з протидії системному наступу влади на законні права та інтереси працівників і профспілок. Зокрема, мова йшла про порушення конституційного права на об’єднання у профспілки, намагання нав’язати і узаконити «рабське» трудове законодавство та про інші антисоціальні законодавчі ініціативи.

Було також анонсовано проведення 30 червня у м. Києві та регіонах України попереджувальних вуличних і інформаційних пікетувань державних установ з вимогою недопущення розгляду Верховною Радою України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань професійних спілок)» № 2681 та «Про працю» № 2708.

Учасники прес-конференції відповіли на чисельні запитання, які поступили з різних регіонів України.

Відео прес-конференції можна подивитися тут:

https://www.unian.net/multimedia/video/press/10204946-poziciya-nacionalnyh-profcentrov-o-narushenii-konstitucionnogo-prava.html?utm_source=social&utm_medium=share&utm_campaign=site&fbclid=IwAR2YFBtdMlCKWqoCURraJIpgDz6YJRRHDXSWS4icp8ZDK8eK7T7aTqE3i8w

Прес-центр ФПУ

(За матеріалами сайту ФПУwww.fpsu.org.ua)

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< червня 2020 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання