Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Григорій Осовий: «Будь-які дії влади, спрямовані на покращення добробуту пенсіонерів і тих, хто працює, будуть підтримуватися профспілками»

alt

12 травня ц.р. у Міністерстві соціальної політики України відбулася консультативна зустріч представників сторін соціального діалогу Голови СПО об’єднань профспілок, Голови ФПУ Г. Осового, заступника голови Правління Фонду соціального страхування України, заступника Голови ФПУ В.Саєнка, Міністра соцполітики України М. Лазебної, Президента УСПП А.Кінаха, Виконавчого директора Федерації металургів України С. Біленького, за участі голови Комітету ВРУ з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Г.Третьякової і заступника голови Комітету Н.Королевської та експертів щодо продовження реформ в пенсійному забезпеченні громадян і підготовки до запровадження другого рівня пенсійної системи - накопичувальної.

У ході дискусії Голова ФПУ, Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий зокрема зазначив, що питання гідного пенсійного забезпечення турбує мільйони громадян, які працювали і частина з них вимушено продовжують трудову діяльність, оскільки мають малу пенсію. Тому будь-які дії спрямовані на покращення добробуту пенсіонерів і тих хто працює будуть підтримуватися профспілками. Питання запровадження накопичувального пенсійного страхування працівників вже тривалий час дискутується в державі і головним застереженням у профспілок є не збільшення фінансового навантаження на працівника, а які будуть гарантії держави щодо зберігання та примноження пенсійних накопичень, розмір додаткової пенсії та можливість її успадкування.

За результатами обговорення вирішено активізувати роботу в робочій групі профільного парламентського Комітету, яку очолює Н. Королевська з тим, щоб комплексно з урахуванням економічних і соціально демографічних факторів збалансувати солідарну систему і приступити до впровадження другого накопичувального рівня.

Голова СПО об’єднань профспілок передавміністру соцполітики України М. Лазебній Пропозиції профспілок щодо додаткових антикризових заходів по подоланню економікою України наслідків пандемії в частині оплати праці, захисту застрахованих осіб в системі соціального страхування, реформування трудового законодавства, подальшого розвитку соціального діалогу, низки законопроектів для забезпечення соціального захисту працівників і домогосподарств в сучасних складних умовах, наголосивши на необхідності продовження соціального діалогу в більш широкому форматі з СПО профспілок. Що було підтримано міністеркою.

Прес-центр ФПУ

(За матеріалами сайту ФПУ www.fpsu.org.ua)

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання