Миколаївська обласна рада
професійних спілок

ПРОФСПІЛКИ ВИМАГАЮТЬ ВІД УРЯДУ ЗУПИНИТИ ПРОСУВАННЯ ЗАКОНОПРОЕКТУ «ПРО ПРАЦЮ»

alt

Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України надіслано на погодження з одноденний строк проект Закону України «Про працю», який відкликаний з Верховної Ради України.

СПО об’єднань профспілок визнаючи необхідність реформування трудового законодавства, не погодив законопроект, оскільки він не зазнав жодним змін порівно з відкликаним. Нагадуємо, що неоліберальний законопроекту «Про працю» отримав негативну оцінку не лише профспілок, а й Міжнародного бюро праці, провідних національних наукових установ, закладів освіти, та експертів трудового права. Законопроект отримав негативну оцінку більшості Комітетів Верховної Ради України, зокрема Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

З огляду на зазначене, Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, який представляє 7 мільйонів працівників, вимагає від Кабінету Міністрів України зупинити просування законопроекту «Про працю», як такого, що суперечить Конституції України, актам міжнародного права, ратифікованим Україною, та Директивам Європейського союзу (лист на КМУ та Мінекономіки додається).

Департамент соціального діалогу ФПУ

(За матеріалами сайту ФПУ Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду )

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання