Миколаївська обласна рада
професійних спілок

В галузі ЖКГ відбулось чергове засідання президії

alt

Згідно плану основних заходів на поточний рік 20 лютого п.р. в Миколаївській облорганізації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення відбулося розширене засідання президії, на якому розглядалась низка важливих питань, зокрема, про підтримку електронної петиції, про посилення мотивації профспілкового членства, про відзначення професійного свята, про проведення турніру з боулінгу та ін.

alt

При розгляді першого питання порядку денного голова облорганізації профспілки Світлана Начинова проінформувала присутніх про те, що 30 січня усіма регіонами України прокотилася «Хвиля гніву», мета якої була продемонструвати обурення законопроектом «Про працю» (реєстр. № 2708), антипрофспілковим законопроектом № 2681 та іншими законодавчими актами, які у разі їх прийняття погіршать умови життя та праці, соціальні гарантії трудівників на оплату праці, соціальних захист та соціальне забезпечення. С. Начинова подякувала всім, хто прийняв участь в мирній акції за права трудящих в містах Миколаїв та Южноукраїнськ. Члени президії одноголосно підтримали електронну петицію з вимогою не розглядати законопроект «Про працю» № 2708 і доручили первинним профспілковим організаціям проінформувати про це членів профспілки та організувати роботу по її підписанню.

По другому питанню порядку денного голова облорганізації профспілки Світлана Начинова зазначила, що в 2019 році діяльність обласної організації Профспілки, профспілкового активу була спрямована на консолідацію зусиль у захисті прав спілчан, збереження та недопущення звуження прав та гарантій працівників галузі, конструктивну взаємодію з роботодавцями, тим самим позитивно впливаючи на виробництво та підвищуючи його результативність. Було підкреслено, що профспілкові організації вирішують питання оплати, умов та охорони праці, оздоровлення та відпочинку, соціальних пільг трудящих через Галузеві угоди, що величезне мотиваційне навантаження при цьому лягає на колдоговір, який є головним механізмом, за допомогою якого профком може здійснити і закріпити свій статус у житті підприємства. Здійснюючи заходи з мотивації профспілкового членства, профоргани тим самим сприяють його зростанню та забезпеченню єдності профспілкового руху. Члени президії висловили думку, що збереження та зростання чисельності професійної спілки є запорукою її життєдіяльності, а також підтвердили, що від чисельності Профспілки залежить її авторитет і можливості представництва й захисту інтересів працюючих.

Президія заслухала інформацію голови облорганізації профспілки С. Начинової про проведення урочистостей, присвячених професійному святу – Дню працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення та затвердила графік проведення урочистих зборів на підприємствах галузі.

Окрім того, президія прийняла постанову про проведення турніру з боулінгу, який традиційно щорічно проводиться облорганізацією профспілки на початку весни до Міжнародного жіночого дня для кращих робітниць галузі.

В обговоренні питань порядку денного прийняли участь члени президії та запрошені на її засідання. По всіх питаннях були прийняті відповідні постанови.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2020 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання