Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Позапланове засідання Президії. Розгляд подання роботодавця про розірвання трудових договорів з працівниками ГТУЮ у Миколаївській області

alt

20 грудня п.р. відбулося засідання Президії облпрофради про розгляд подання голови ліквідаційної комісії ГТУЮ у Миколаївській області Інни Фірсової про розірвання трудових договорів з працівниками ГТУЮ у Миколаївській області, які є членами виборного органу Первинної профспілкової організації ГТУЮ у Миколаївській області.

Відкрив засідання голова облпрофради Юрій Толмачов з оголошенням порядку денного та представленням членам Президії запрошених на засідання: уповноваженого представника роботодавця Інну Фірсову та присутніх на засіданні працівників ГТУЮ у Миколаївській області, які є членами виборного органу первинної профспілкової організації ГТУЮ у Миколаївській області, начальника відділу нотаріату, голову первинної профспілкової організації - Інну Кірієнко та начальника Управління персоналом, члена профспілкового комітету - Тетяну Андрєєву.

Завідувач відділу з правової роботи облпрофради Надія Матвєєва довела до відома членів комісії та запрошених зміст подання голови ліквідаційної комісії, що надійшло до облпрофради, про надання згоди на заплановане вивільнення голови та членів виборного органу Первинної профспілкової організації ГТУЮ у Миколаївській області та проінформувала присутніх про порушення порядку здійснення запланованих Міністерством юстиції України заходів з реорганізації територіальних органів Міністерства юстиції та вимог діючого законодавства України, а саме: ч. 3 ст. 5 та ст. 87 Закону України «Про державну службу», ч. 3 ст. 22 та ст. 39 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» ч. 3 ст. 36, ст.ст. 42, 43 та 492 КЗпП України.

alt

Члени Президії заслухали пояснення Інни Фірсової та Тетяни Андрєєвої стосовно проблемних питань процедури ліквідації ГТУЮ у Миколаївській області, а також відсутності переможця на вакантну посаду керівника Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та інформації про затвердження штатного розпису новоутвореного державного органу. Інна Кірієнко також надала свої пояснення і наголосила на тому, що роботодавцем завчасно, не пізніше як за три місяці до намічуваних звільнень Первинній профспілковій організації не надано інформацію щодо запланованих заходів по звільненню працівників у зв’язку з реорганізацією підприємства, включаючи інформацію про причини наступних звільнень, кількість і категорії працівників, яких це може стосуватися, про терміни проведення звільнень, а також не проведено консультації з ППО. Питання розірвання трудових договорів з працівниками ГТУЮ у Миколаївській області на засіданні профкому не розглядалося і роботодавцем не отримано згоду від виборного органу первинної профспілкової організації на розірвання трудових договорів.

alt

В обговоренні питання порядку денного активну участь взяли голови обласних організації профспілки працівників: суднобудування України Олександр Смєлов, державних установ Таміла Бугаєнко, охорони здоров’я Євгенія Заяць, культури Любов Назарова, торгівлі, громадського харчування та послуг Валентина Полеха, голова об’єднаної профспілкової організації ПАТ «Миколаївгаз» Ганна Севастьянова та ін.

За результатами розгляду даного питання члени Президії облпрофради одноголосно прийняли рішення відмовити у надані згоди на розірвання трудових договорів з працівниками ГТУЮ у Миколаївській області, які є членами виборного органу Первинної профспілкової організації ГТУЮ у Миколаївській області.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання