Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з фінансових питань до завідувачки фінансового відділу-головного бухгалтера облпрофради

Кушнір Лілії Іванівни за тел. 068-865-82-31;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

В галузі ЖКГ відбулось розширене засідання президії

alt

31 жовтня п.р. в Миколаївській облорганізації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення відбулось чергове розширене засідання президії, на якому розглядалась низка важливих питань, зокрема про деякі аспекти звітно-виборної кампанії в Профспілці, про ситуацію з проектом Трудового кодексу, про проведення оглядів-конкурсів на краще санітарно-побутове приміщення та на кращу організацію інформаційної роботи в первинках, про передплату на профспілкові видання, про проведення спортивних турнірів та ін.

alt

На засідання президії була запрошена головний спеціаліст відділу з питань регулювання трудових відносин управління праці департаменту праці та соціального захисту населення І. Решетнікова, яка висвітлила особливості Порядку повідомної реєстрації колективних договорів, змін та доповнень до них у новій редакції.

По першому питанню порядку денного голова облорганізації профспілки С. Начинова наголосила про те, що 2020 рік в галузі – рік звітів та виборів та запропонувала «План заходів з підготовки та проведення звітно-виборної кампанії у Профспілці в 2019-2020 рр.» та «Перелік документів та інших матеріалів, необхідних для організації та проведення звітно-виборної кампанії та конференції Профспілки», які після обговорення були затверджені Президією.

alt

Голова облорганізації профспілки С.Начинова проінформувала присутніх про ситуацію з проектом Трудового кодексу України, до розробки якого не долучають профспілки, їх об’єднання, роботодавців та науковців, в зв’язку з чим в новому законопроекті права та інтереси трудящих можуть зазнати суттєвих негативних змін. Президія зазначила, що Профспілки за новий Трудовий кодекс, який би не підривав, а навпаки, зміцнював права трудящих у соціально-трудових відносинах з роботодавцями у правовій та соціальній державі, якою є Україна, та підтримала рішення Спільного представницького органу репрезентативних об’єднань профспілок «Про схвалення профспілкового проекту Трудового кодексу України та подальші дії всеукраїнських профспілок та репрезентативних профспілкових об’єднань, спрямовані на його підтримку у суспільстві та Верховній Раді України». У зв’язку з вищезазначеним, та з метою недопущення звуження трудових прав та інтересів працівників у новому Трудового кодексу України президія облорганізації профспілки одноголосно схвалила Звернення облорганізації профспілки до Президента України, Кабінету Міністрів України, комітетів та фракцій Верховної ради України щодо розгляду профспілкового проекту Трудового кодексу України.

Одне з провідних місць в системі заходів з оздоровлення умов праці займає забезпечення працівників санітарно-побутовими приміщеннями. Щорічно для активізації громадського контролю за станом умов праці та побуту на виробництві, виконання зобов’язань колективних договорів з охорони праці облорганізація профспілки проводе галузевий огляд-конкурс на краще санітарно-побутове приміщення серед підприємств галузі. Президією були затверджені Положення про проведення огляду-конкурсу та склад конкурсної комісії з підведення його підсумків.

alt

При розгляді наступного питання порядку денного голова облорганізації профспілки С. Начинова зробила акцент на тому, що інформаційне забезпечення організаційних ланок для облорганізації профспілки є головним напрямком в роботі, одним із дієвих джерел якого є профспілковий куток – найдоступніший спосіб донесення інформації, який максимально охоплює членів профспілки. З метою підвищення інформованості членів профспілки про роботу первинки та профспілок всіх рівнів, а також враховуючи, що інформаційна робота є важливим чинником мотивації профспілкового членства президія прийняла рішення про проведення галузевого огляду-конкурсу на кращу організацію інформаційної роботи в Профспілці, а також затвердила Положення про проведення конкурсу, склад комісії з підведення підсумків конкурсу та його оргкомітет.

С. Начинова повідомила членів президії та запрошених про те, що розпочата передплата на 2020 рік профспілкових видань – газети «Профспілкові вісті» та журналу «Бібліотечка голови профспілкового комітету», на шпальтах яких завжди позитивний досвід первинних профспілкових організацій з захисту прав та інтересів членів профспілки, юридичні консультації, дискусії, аналітика та ін. Президією було прийнято рішення доручити первинним профспілковим організаціям провести передплату на профспілкові видання.

По всіх питаннях порядку денного президією облорганізації профспілки були прийняті відповідні постанови.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання