Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Профспілки провели зустріч з новим головою Миколаївської облдержадміністрації

alt

4 листопада п.р. за ініціативою Миколаївської обласної ради профспілок відбулась зустріч профспілкового активу області з головою Миколаївської облдержадміністрації Олександром Стадніком. В зустрічі взяли участь лідери профспілкового руху та профспілкові активісти усіх рівнів – від керівництва облпрофради та обласних галузевих профспілкових організацій до представників профкомів первинних профорганізацій підприємств та установ області.

Метою зустрічі сторони визначили знайомство, а також визначення та обговорення проблемних питань, що потребують першочергового вирішення обласною владою.

alt

Новий голова облдержадміністрації своїми головними завданнями на сьогодні визначив боротьбу з корупцією в усіх сферах та зупинення розкрадання бюджетних коштів, вирішення питання з жахливим станом доріг області, поступовий розвиток транспортної й промислової інфраструктури та наведення порядку в усіх сферах.

Учасники зустрічі скористалися можливістю наголосити на проблемах у відповідних галузях, що турбують їх найбільше.

Так, голова обласної організації профспілки працівників соціальної сфери Ольга Василюк зауважила про необхідність надання приміщення департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Голова обласної організації профспілки працівників державних установ Таміла Бугаєнко підкреслила необхідність активізації соціального діалогу в області шляхом поновлення роботи Миколаївської обласної тристоронньої соціально-економічної ради.

Володимир Смєлов, голова обласної організації профспілки працівників суднобудування України, звернув увагу на необхідність державної підтримки для виведення з занепаду суднобудівної галузі та наявність пропозицій щодо конкретних заходів такої підтримки.

alt

Голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Євгенія Заяць зазначила про проблеми, пов’язані з реалізацією медичної реформи (відсутність спеціалізованого транспорту, комп’ютерів, обладнання), а також звернула увагу на стан обласної клінічної лікарні.

Про нестачу педагогічних працівників в закладах загальної середньої освіти, особливо у сільській місцевості, та необхідність затвердження перспективної соціальної програми підтримки молодих фахівців зазначили голови Вітовської та Вознесенської районних організацій профспілки працівників освіти і науки Ярослав Шаланич та Олена Чепілка.

alt

Любов Назарова, голова обласного комітету профспілки працівників культури, звернула увагу на необхідність надання приміщення для роботи обласній філармонії та Миколаївському коледжу культури та мистецтв.

Голова обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості Віра Миронова наголосила на неприпустимості приватизації підприємств атомної енергетики, а також відзначила критичну зношеність тепло- та водопостачальних мереж, у тому числі в м.Миколаєві, та нагальну необхідність державної програми їх реконструкції.

Готовність надати всю інформацію про стан та перспективи роботи ДП «Миколаївський суднобудівний завод» з точки зору трудового колективу висловив голова профкому підприємства Микола Головченко.

З огляду на різноманітність порушених проблемних питань та необхідність їх більш детального обговорення, голова облдержадміністрації запропонував найближчим часом зустрітися ще раз більш вузькими групами по галузях, визначити конкретні кроки, які необхідно зробити для вирішення нагальних проблем. Також Олександр Стаднік відзначив необхідність співпрацювати з громадою та, зокрема, профспілковими організаціями як представниками майже 120 тисяч найманих працівників області, відроджувати довіру до влади.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання