Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Засідання Президії облпрофради присвячене питанням громадського контролю за дотриманням роботодавцями законодавства про працю

alt

30 вересня п.р. відбулося чергове засідання Президії обласної ради профспілок, яке відкрив голова облпрофради Юрій Толмачов.

У рамках порядку денного було розглянуто та обговорено два питання.

По-першому питанню: «Про практику здійснення облпрофрадою та галузевими профорганізаціями області громадського контролю за додержанням роботодавцями законодавства про працю» виступила завідувач відділу з правової роботи Надія Матвєєва з інформацією про проведену в цьому напрямку роботу за 2018 – І півріччі 2019 років та практику здійснення громадського контролю облпрофрадою.

alt

В обговоренні першого питання порядку денного активну участь взяли: голова обласної профспілкової організації Миколаївської філії ПАТ «Укртелеком» Ольга Стрєлка, голова обласної організації профспілки працівників державних установ Таміла Бугаєнко, голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Євгенія Заяць та ін.

За результатами розгляду даного питання Президією було прийнято рішення про продовження успішної практики здійснення громадського контролю на підприємствах області з метою надання практичної юридичної та методичної допомоги.

alt

По-другому питанню: «Про погодження питання щодо укладання Договору про співпрацю між Миколаївською обласною радою профспілок та Миколаївським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги» виступали: голова облпрофради Юрій Толмачов, який розповів про укладений Меморандум про співпрацю між Федерацією професійних спілок України та Координаційним центром з надання правової допомоги,та завідувач відділу з правової роботи Надія Матвєєва, яка ознайомила присутніх з проектом Договору про співпрацю. Всі члени Президії підтримали ініціативу облпрофради. За результатами розгляду даного питання Президією було прийнято рішення про погодження проекту Договору про співпрацю.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання