Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Навчальний семінар «Відпустка в запитаннях та відповідях»

alt

1 серпня п.р. обласною радою профспілок проведено постійно діючий семінар для профактиву області «Відпустка в запитаннях та відповідях». У семінарі взяли участь представники обласних галузевих профспілкових організацій: освіти і науки, охорони здоров’я, державних установ, соціальної сфери, культури, торгівлі, філії ПАТ «Укртелеком», лісового господарства. Активну участь в навчальному семінарі також прийняли представники первинних профспілкових організацій. Відкрив семінар голова облпрофради Юрій Толмачов.

На початку роботи присутнім було продемонстровано відеоролик по темі семінару. Перед учасниками семінару виступила завідувач відділу з правової роботи облпрофради Надія Матвєєва.

alt

alt

На семінарі були детально розглянуті питання оформлення відпусток; визначення їх тривалості; особливості надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей; порядок виплати заробітної плати за час відпустки та компенсації за невикористані дні відпустки; надання відпустки без збереження заробітної плати та інші. Значну увагу було приділено питанням надання додаткових соціальних відпусток та додаткових оплачуваних відпусток, визначених колективним договором.

alt

alt

Учасникам семінару були надані вичерпні відповіді на чисельні запитання, а після закінчення семінару вони мали змогу отримати індивідуальні консультації. Всім присутнім запропонована збірка методичних рекомендацій «Відпустка в запитаннях та відповідях», розроблена відділом з правової роботи облпрофради.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання