Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Особливості надання відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

alt

Відповідно до ст. 179 КЗпП України та ст. 18 Закону України «Про відпустки» (далі - Закон) після закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами за бажанням жінки їй надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з виплатою за ці періоди допомоги відповідно до законодавства.

Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею віку трьох років не надається, якщо дитина перебуває на державному утриманні, крім прийомних дітей у прийомних сім’ях та дітей-вихованців у дитячих будинках сімейного типу.

Підприємство за рахунок власних коштів може надавати жінкам частково оплачувану відпустку та відпустку без збереження заробітної плати для догляду за дитиною більшої тривалості.

У разі, якщо дитина потребує домашнього догляду, жінці в обов'язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку.

Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею віку трьох років може бути використана повністю або частинами:

- матір’ю дитини,

- батьком дитини,

- бабою,

- дідом,

- іншими родичами, які фактично доглядають за дитиною,

- особою, яка усиновила чи взяла під опіку дитину,

- одним із прийомних батьків чи батьків-вихователів (ч. 3 ст. 18 Закону).

За бажанням жінки або вищезазначених осіб, у період перебування їх у відпустці для догляду за дитиною вони можуть працювати на умовах неповного робочого часу або вдома.

Відповідно до ст. 181 КЗпП України та ст. 20 Закону, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається за заявою жінки або іншої особи, визначеної ч. 3 ст. 18 Закону, та оформляється наказом (розпорядженням) роботодавця.

Відповідно до ч. 4 ст. 20 Закону про відпустки підставою для надання такої відпустки батьку дитини, бабі, діду, іншим родичам, які фактично доглядають за дитиною, є довідка з місця роботи (служби, навчання) матері дитини про те, що вона стала до роботи до закінчення строку відпустки по догляду за дитиною і виплату їй допомоги по догляду за дитиною припинено (із зазначенням дати).

Отже, батьку дитини, бабі, діду, іншим родичам, які фактично доглядають за дитиною для оформлення відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку повинні подати:

- відповідну письмову заяву на ім’я роботодавця;

- копію свідоцтва про народження дитини;

- довідку з місця роботи (служби, навчання) матері дитини про те, що вона стала до роботи;

- довідку органу праці та соціального захисту населення за місцем проживання матері дитини про те, що виплату допомоги по догляду за дитиною їй припинено (або виплата цієї допомоги взагалі не проводилась).

Відділ з правової роботи облпрофради

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання