Миколаївська обласна рада
професійних спілок

В галузі ЖКГ відбулось чергове засідання президії

alt

Згідно затвердженого плану основних заходів Миколаївська облорганізація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення 7 червня п.р. провела чергове розширене засідання президії. На засіданні президії була розглянута низка важливих питань, зокрема про оздоровлення працівників галузі та їх дітей влітку 2019 року, про виконання зобов’язань колективних договорів за 2018 рік та організацію виконання взятих зобов’язань в 2019 році, про обговорення проекту Угоди про співпрацю з відділенням НСПП в Миколаївській області на 2019-2023 роки, про проведення інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» серед колективів підприємств галузі та ін.

При розгляді питання щодо оздоровлення працівників галузі та їх дітей голова облорганізації профспілки Світлана Начинова зазначила, що організація та проведення літньої оздоровчої кампанії, створення умов для забезпечення та зміцнення здоров’я підростаючого покоління є обов’язковою складовою частиною всієї оздоровчої роботи Профспілки. Вона проінформувала присутніх, що соціальний пансіонат відпочинку «Берізка», який впродовж багатьох років обслуговує облорганізація профспілки, попри всі фінансово-економічні труднощі, підготовлений до оздоровчого сезону та 3 червня вже прийняв перших відпочиваючих. В установлені терміни також планують розпочати літній сезон 2019 року відомчі бази ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», КСМЕП, КП «Миколаївелектротранс», УВП УТОС міст Миколаєва та Вознесенська. При обговоренні питання було наголошено, що на сьогодні залишається невирішеним питання державного сприяння організації оздоровлення дітей, тому на членські профспілкові організації покладається задача забезпечення повноцінного відпочинку дітей працівників галузі.

alt

По другому питанню порядку денного були підведені підсумки виконання колдоговорів за минулий рік. Для забезпечення сталої виробничої діяльності, належного рівня оплати, безпеки праці та санітарно-побутових приміщень, оздоровлення та відпочинку працівників виборні органи первинних профспілкових організацій використовують норми Галузевої угоди. В 2018 році кількість підприємств, які в колдоговорах використовують норми Галузевої угоди в повному обсязі, виросла на 13 % порівняно з 2017 роком та складає 63 %, що дозволило значно збільшити рівень середньої заробітної плати на підприємствах галузі. З 1 січня поточного року набрали чинність Зміни та доповнення до Галузевої угоди, серед яких в першу чергу був збільшений коефіцієнт для визначення розміру мінімальної тарифної ставки робітника 1 розряду з 140 % до 160 %. Після внесення змін в діючі колдоговори та приведення заробітної плати у відповідність до прийнятих змін та доповнень за підсумками роботи за 1 квартал 2019 року Миколаївська область по рівню середньомісячної заробітної оплати на одного працюючого в галузі ЖКГ посіла третє місце після м. Києва та Дніпропетровської області.

По третьому питанню голова облорганізації профспілки Світлана Начинова зробила акцент на тому, що облорганізація профспілки з 2006 року тісно співпрацює з відділенням НСПП в Миколаївській області щодо вчасності прогнозування можливих змін соціально-трудових відносин у колективах, сприянню врегулювання спірних питань шляхом діалогу і запобігання колективним трудовим спорам. З цією метою учасникам засідання було запропоновано проект Угоди про співпрацю з НСПП на новий термін для обговорення в колективах.

По останньому питанню порядку денного представники підприємств житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення були запрошені прийняти участь в улюбленій працівниками галузі інтелектуальній грі «Що? Де? Коли?», яка за традицією проводиться в червні.

В обговоренні питань порядку денного прийняли участь не тільки члени президії, але і запрошені голови профспілкових комітетів. По всіх питаннях були прийняті відповідні постанови.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання