Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Чергове засідання комісії облпрофради з питань правового захисту профорганізацій та їх членів профспілок

alt

21 травня п.р. відбулося засідання постійної комісії облпрофради з питань правового захисту профспілок та їх організацій, членів профспілок (далі — комісія) під головуванням Таміли Бугаєнко – голови обласної організації профспілки працівників державних установ.

На засіданні були присутні: заступник голови комісії - Олександр Чередніченко - голова єдиної первинної організації профспілки металургів України промплощдки МГЗ, члени комісії: Костянтин Аржаткін - голова первинної профспілкової організації ПАТ «Завод «Екватор», Оксана Смалько – експерт з питань організаційної, культурної та спортивної роботи обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, Римма Шевченко – голова Миколаївської профспілкової організації працівників Збройних сил України, а також були присутні запрошені: Любов Онищенко - заступник голови облпрофради, Надія Матвєєва – завідувач відділу з правової роботи облпрофради, Ольга Подимова – правовий інспектор праці відділу з правової роботи облпрофради, Микола Сторчак – заступник голови обласної організації профспілки працівників суднобудування України, Лідія Калінчева – юрист обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, Любов Зайцева – завідувач відділу з правових і соціальних питань обласної організації профспілки працівників державних установ та Юлія Дементьєва – юрисконсульт обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

У рамках порядку денного було розглянуто та обговорено п’ять питань.

alt

По-першому питанню «Погодження плану роботи комісії облпрофради з питань правового захисту профспілок та їх організацій, членів профспілок на 2019 рік» виступили: Таміла Бугаєнко з інформацією про план роботи комісії на 2019 рік та Надія Матвєєва, яка запропонувала внести зміни та доповнення до плану роботи комісії.

По-другому питанню порядку денного «Про практику судового захисту профспілок та їх членів за 2018 рік та І квартал 2019 року» слухали Надію Матвєєву та Ольгу Подимову, які проінформували присутніх про роботу облпрофради по здійсненню громадського контролю на підприємствах, в установах та організаціях різних галузей у 2018-2019 рр., завдяки якому успішно здійснюється правовий захист профспілок та їх членів у судових інстанціях. А також про результати співпраці у цьому напрямку з Управлінням Держпраці у Миколаївській області. З цього питання в обговорені активну участь взяли - Таміла Бугаєнко, Любов Онищенко, Микола Сторчак та Лідія Калінчева.

По-третьому питанню «Розгляд матеріалів з підготовки методичних рекомендацій щодо ведення трудових книжок» Надія Матвєєва ознайомила членів комісії з проектом розроблених облпрофрадою методичних рекомендацій щодо ведення трудових книжок та запропонувала надрукувати їх для надання цих матеріалів в якості практичної допомоги членським організаціям облпрофради, а в червні 2019 року провести постійно діючий семінар для профактиву по цій темі. Члени комісії одноголосно підтримали дану пропозицію.

alt

По-четвертому питанню виступила Любов Онищенко, яка доповіла про новий порядок розслідування та обліку нещасних випадків та відповіла на численні запитання присутніх на комісії. В обговоренні нового порядку розслідування та обліку нещасних випадків висловили свою думку Костянтин Аржаткін та Лідія Калінчева.

По-п’ятому питанню «Різне» виступив Микола Сторчак, який висловив своє бачення мотивації профспілкового членства, а саме: забезпечення якісного правового захисту членів профспілок та профспілок у судових інстанціях шляхом оформлення адвокатських посвідчень для профспілкових юристів, що надасть можливість безперешкодно здійснювати правозахисну функцію у судових інстанціях не тільки трудових прав членів профспілки, а й з інших питань.

За підсумком обговорення питань порядку денного по кожному питанню були прийняті відповідні рішення.

Підготовлено відділом з правової роботи облпрофради

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< грудня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання