Миколаївська обласна рада
професійних спілок

З В Е Р Н Е Н Н Я Президії ФПУ з нагоди виборів Президента України

610 html md6c4ab5

Шановні спілчани!

Під час виборів Президента України без перебільшення буде вирішуватися доля України на найближчі 5 років.

Вага зробленого вибору кожним із нас є високою. Цього разу у президентських перегонах на найвищу державну посаду заявили про свою участь рекордна кількість претендентів. Громадяни, голосуючи за того чи іншого кандидата, обиратимуть не лише яскраву особистість, а й візьмуть на себе відповідальність за майбутнє країни. Наш з вами вибір безпосередньо матиме вплив на подальший розвиток Української держави, забезпечення миру і безпеки, незмінність її зовнішньополітичного курсу на європейську інтеграцію.

Федерація профспілок України, яка представляє інтереси понад 5 млн членів профспілок з різними політичними поглядами та уподобаннями, в основі своєї діяльності керується демократичними цінностями, верховенством права. Пріоритетом профспілок є забезпечення прав людини на працю, гідну оплату, безпеку на робочих місцях, соціальний захист ветеранів праці, гарантування доступної і якісної професійної освіти молоді та забезпечення їхньої зайнятості.

Профспілкові лідери й активісти, члени профспілок під час зустрічей з кандидатами на посаду Президента мають порівнювати пріоритети своєї діяльності, цілі та завдання, окреслені у Стратегії діяльності ФПУ на 2016–2021 роки «Європейський вибір», з основними положеннями передвиборних програм.

ФПУ у виборчому процесі очікує від кандидатів у президенти не нищівної критики своїх опонентів, а широкої дискусії щодо їх програмного бачення подальшого розвитку України як суверенної і незалежної, демократичної, соціальної, правової держави. Дієвих кроків, які будуть здійснені на рівні держави і місцевого самоврядування для досягнення:

  • справедливого правосуддя на основі верховенства права, рішучого подолання корупції;
  • стійкого економічного зростання за рахунок розвитку промисловості, подолання тіньової економіки, створення високооплачуваних робочих місць як альтернативи масового виїзду українців на заробітки за кордон;
  • справедливого розподілу результатів праці; забезпечення гідної зарплати  і наближення її до  рівня країн ЄС;
  • створення належних умов гідного життя, подолання бідності, забезпечення доступу до медичної допомоги, освіти, отримання професії,доступного житла;
  • забезпечення конституційних прав профспілок на свободу об’єднання, гарантування їх правозахисної діяльності в інтересах людей праці; захист від незаконних зазіхань на профспілкову власність, недопущення перешкоджання статутній діяльності профспілок, представниками влади і роботодавців;
  • розширення народної демократії, запровадження права народної законодавчої ініціативи, відкликання народних депутатів за невиконання своїх обов’язків, гарантування конституційного права на мирні зібрання та страйк.

Закликаємо членів профспілок уважно аналізувати програми кандидатів на посаду Президента, звіряти їх з профспілковими трудовими і соціальними пріоритетами, зробити свідомий відповідальний вибір.

Поважаймо свою власну гідність як виборця і розуміймо особисту відповідальність за майбутнє України.

Звертаймося до спілчан із закликом прийти 31 березня ц.р. на виборчі дільниці і виконати свій громадянський обов’язок.

ФПУ як демократична організація, всеукраїнські профспілки, територіальні профоб’єднання відкриті для діалогу з кандидатами на посаду Глави держави, які поділяють і готові втілювати цінності трудової людини.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання